Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Στο τραπέζι οι μεταρρυθμίσεις – Τι συζητήθηκε στο Μαξίμου


Το Μέγαρο Μαξίμου

Στο τραπέζι οι μεταρρυθμίσεις – Τι συζητήθηκε στο Μαξίμου

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Ευρεία οικονομική ατζέντα απασχόλησε τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το οικονομικό επιτελείο.
Οι προοπτικές της οικονομίας, το μεταρρυθμιστικό σχέδιο και η δημοσιονομική αποτύπωση του τρέχοντος και του επόμενου έτους εξετάστηκαν στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Επιβεβαιώθηκε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι η υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων θα διαφυλάξει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας για το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης για «αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, υλοποίηση φιλοεπενδυτικών επιλογών και ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία» που θα οδηγήσουν στον στόχο της «ισχυρής ανάπτυξης και της δημιουργίας πολλών και καλών θέσεων εργασίας».
Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, οι υφυπουργοί Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γιώργος Ζαββός και Θόδωρος Σκυλακάκης, συζητήθηκαν εκτενώς οι μεταρρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις το τριήμερο 20-22 Ιουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι, στις προθέσεις της νέα κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί έως τις 10 Αυγούστου το φορολογικό νομοσχέδιο που θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής στα τέλη Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...