Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΛΟΓΩ ΦΟΒΟΥ Ή ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ



Του Μάνδαλου Παναγιώτη. 
 
Το φαινόμενο της μετανάστευσης αποτελεί από τις αρχαιότερες μεθόδους μετακίνησης πληθυσμών, στην παγκόσμια ιστορία. Από αυτό το φαινόμενο μάλιστα υπήρξε και η μετακίνηση και εξάπλωση του ανθρωπίνου είδους από τους αρχαίγονους χρόνους. Η μετανάστευση, πάντα και σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα, τις περισσότερες φορές ήρθε λόγω ανάγκης. Ανάγκης αναζήτησης τροφής, ασφαλέστερου καταφυγίου(ολόκληρες πόλεις μετακινήθηκαν προς ορεινούς όγκους όπου η προφύλαξη ήταν ποιο εύκολη, όταν απειλήθηκαν πολλές φορές) και γενικά περισσότερο σταθερού περιβάλλοντος. Το ίδιο γίνεται και στο ζωικό βασίλειο, όταν πληθυσμοί διαφόρων ειδών αποδημούν για να επιβιώσουν.
Με αυτό τον πρόλογο, ήθελα να προσδιορίσω ότι η μετανάστευση των πληθυσμών γίνεται σαν τελευταία λύση προς επιβίωση, όταν πλανάται για διαφορετικούς λόγους στην περιοχή επιβίωσης, ο Θάνατος.
Στην σύγχρονη ιστορία, πληθυσμιακές μάζες μετακινήθηκαν, όταν η βία έφτασε στο απροχώρητο και η αντιμετώπιση του Θανάτου, ήτανε καθημερινότητα. Ποτέ ποιο μπροστά. Έτσι η τελευταία σφαγή Ελλήνων, αυτή της Μικρασιατικής καταστροφής συνοδεύτηκε και με .......

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Διαβάστε περισσότερα: http://kafeneio-gr.blogspot.com/#ixzz3qWh5Te00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου