Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Πολιτική “σαμποτάζ” από την αντιπολίτευση»

«Πολιτική “σαμποτάζ” από την αντιπολίτευση»

skourletis-630.jpg

Πάνος Σκουρλέτης«Να βάλει ποιους;» αναρωτιέται ο Πάνος Σκουρλέτης για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού με πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ | ΕUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Για «πολιτική σαμποτάζ» κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο υπουργός Περιβάλλοντος μιλώντας το πρωί στο Mega.
«Αν βάλεις έναν τίτλο σήμερα στην αντιπολίτευση σε σχέση με αυτά που κάνει λέγεται "σαμποτάζ" και νεοφιλελεύθερος λαϊκισμός, τύπου Μητσοτάκη. Αυτό σήμερα βλέπουμε κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία και τους άλλους δορυφόρους, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.
Για το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν οι όροι για κάτι τέτοιο, ενώ διερωτήθηκε: «Να βάλει ποιους; Ποιες δυνάμεις θα μπορούσαν σήμερα να συμμετάσχουν; Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αρνείται να κάνει μια στοιχειώδη αυτοκριτική; Το ΠΑΣΟΚ... που έχει ονόματα-βαρίδια στο εσωτερικό του;»
Για το Ποτάμι υποστήριξε ότι «είναι ένα άμορφο πράγμα, το οποίο τα έχει όλα σε συσκευασία ενός», ενώ αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για την Ένωση Κεντρώων.
Η βιωσιμότητα της κυβέρνησης θα κριθεί από την «κοινωνική απεύθυνση» και την «κοινωνική διεύρυνσή» της, εκτιμά ο υπουργός και πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό όπου ο καθένας έχει τη δική του άποψη αλλά κανείς αυτή τη στιγμή δεν αμφισβητεί τις συνολικές επιλογές της κυβέρνησης.
Χαρακτήρισε τα μέτρα «πιο ήπια από αυτά που είχαν υποστεί οι εργαζόμενοι και τα μεσαία στρώματα», ωστόσο συμπλήρωσε ότι δεν είναι εύκολα αφού «τα δύο προηγούμενα μνημόνια λειτουργούν προσθετικά και άρα μειώνουν τις ήδη καταπονημένες αντοχές του ελληνικού λαού».
Έχουμε μπροστά μας κι άλλα ζητήματα τα οποία δεν έχουν ανοίξει, όπως τα θέματα των εργασιακών σχέσεων, πρόσθεσε και εκτίμησε πως πλέον «μπορούμε με βεβαιότητα να μιλάμε ότι μπαίνουμε στον δρόμο της ανάκαμψης».
Για τα μέτρα που θα ψηφιστούν πριν από το Eurogroup της 24ης Μαΐου αναγνώρισε ότι η έμμεση φορολογία έχει «αντικοινωνική χροιά», αλλά τόνισε ότι «εντάσσεται στην ανάγκη να επιτευχθεί ο συνολικός στόχος».
Σχετικά με τον αποκαλούμενο «κόφτη» των δαπανών χαρακτήρισε «μεγάλο όφελος» το γεγονός ότι δεν θα προβλέπονται συγκεκριμένα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου