Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Νέα ευρήματα «δείχνουν» έκρηξη στο Airbus ; UPD

airbus-ereuna-630.jpg

Συνεχείς έρευνες για τον εντοπισμό ευρημάτων | AP Photo/Salvatore Cavalli
Αξιωματούχος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Αιγύπτου υποστήριξε ότι τα ανθρώπινα μέλη που έχουν περισυλλεγεί από τον τόπο συντριβής του Airbus, που εκτελούσε την πτήση Παρίσι – Κάιρο με 66 επιβαίνοντες, παραπέμπουν σε έκρηξη στο αεροσκάφος.
Ο αξιωματούχος είναι μέλος της αιγυπτιακής ερευνητικής ομάδας και έχει εξετάσει προσωπικά «ανθρώπινα υπολείμματα» σε νεκροτομείο του Καΐρου. Ο ίδιος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή δεν εξουσιοδοτείται να κοινοποιεί τις πληροφορίες.
Υποστήριξε ότι και τα 80 «κομμάτια» που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής στο Κάιρο είναι τόσο μικρά που «δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο μέρος σώματος, για παράδειγμα ένα χέρι ή ένα κεφάλι». Επομένως, όπως συμπεραίνει, «η λογική εξήγηση είναι υπήρξε έκρηξη στο αεροσκάφος».
Ιατροδικαστές πήραν DNA από συγγενείς θυμάτων της πτήσης της EgyptAir, για να ταυτοποιήσουν τα ανθρώπινα μέλη, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Egyptair Σαφουάτ Μοσαλέμ.

«Ψευδείς πληροφορίες και απλές εικασίες»

Ωστόσο, ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Αιγύπτου διέψευσε τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η αρχική εξέταση των ανθρωπίνων υπολειμμάτων από το σημείο της συντριβής δείχνουν πως σημειώθηκε έκρηξη στο αεροπλάνο της Egyptair, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.
«Ο,τιδήποτε δημοσιεύεται για την υπόθεση αυτή είναι εντελώς ψευδείς πληροφορίες και απλές εικασίες που δεν προέρχονται από την ιατροδικαστική αρχή», σύμφωνα με το ΜΕΝΑ που επικαλείται ανακοίνωση του επικεφαλής της υπηρεσίας Χισάμ Αμπντελχαμίντ.
Εμπειρογνώμονες και πηγές προσκείμενες στην έρευνα διαβεβαίωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι σχετικές αναφορές δεν επιτρέπουν να διατυπωθεί κανένα συμπέρασμα αναφορικά με τα αίτια της συντριβής.
Πέντε ημέρες μετά την τραγωδία, οι αρχές εξακολουθούν να προσπαθούν να προσδιορίσουν τα αίτια της συντριβής και να αποφασίσουν ανάμεσα στο σενάριο μιας εγκληματικής ή «τρομοκρατικής» ενέργειας και σ' αυτό του δυστυχήματος λόγω βλάβης. Η εξέταση της ατράκτου ή των μαύρων κουτιών, αν βρεθούν, ίσως επιτρέψει να μάθουμε περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου