Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Πύρινα μέτωπα σε Κέρκυρα και Γύθειο

fotia.jpg

ΦωτιάΕUROKINISSI
Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δύσβατη δασική έκταση στην Στρογγυλή της Κέρκυρας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν από ξηράς 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 ΟΤΑ.
Στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ για τον περιορισμό της πύρινης λαίλαπας, συνδράμουν από αέρος και πυροσβεστικά αεροπλάνα πετζετέλ.
Σε ύφεση βρίσκονται τα άλλα δύο πύρινα μέτωπα στις περιοχές Χλοματιανά και Μπαρμπάτι, που ξέσπασαν τις πρώτες μεσημβρινές ώρες. Στην τελευταία οι φλόγες είχαν πλησιάσει νωρίτερα κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με την πυροβεστική. Στο σήμειο έσπευσαν 8  πυροσβέστες με 4 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο, 2 ΟΤΑ, 2 PZL.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά και στο Γύθειο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρόκαστρο του Γυθείου στην Λακωνία, αλλά η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. 
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, και 34 πεζοπόρο τμήμα και 8 εθελοντές, Επίσης, τέσσερα καναντέρ και άλλα τέσσερα πετζετέλ, πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.
Νωρίτερα, η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε σε δασική εκταση στην περιοχή Βάστα Αρκαδίας έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.
Το τελευταίο 24ωρο η πυροσβεστική αντιμετώπισε, 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές, 40 αστικές πυρκαγιές και 13 παροχές βοηθείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου