Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΕΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΕ… «ΛΥΣΣΑ» ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!

resized_36743-7e529944aza
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Καινούργιο πονοκέφαλο για την Άγκυρα δημιουργούν οι ειδήσεις που μεταδίδουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ, που επικαλούνται και δημοσίευμα της λιβανέζικης εφημερίδας, El Ahbar, ότι ο συριακός κουρδικός κλάδος YPG μαζί με το κουρδικό ΡΚΚ αποφάσισαν την δημιουργία νέου επίλεκτου ισχυρού στρατιωτικού σώματος που θα πολεμήσει με κάθε μέσο και με φανατισμό, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, την τουρκική κατοχή στην βόρειο Συρία, αλλά και σε περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
%cf%86%ce%bf%cf%84%ce%bf
Όπως αναφέρεται, ο νέος αυτός στρατός ονομάζεται «Στρατός Συριακής Εθνικής Αντίστασης», (Suriye Ulusal Direnişi) και θα επιχειρεί σε μια μεγάλη έκταση από την περιοχή της πόλης Cerablus μέχρι την τουρκική περιοχή του Hatay, στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Στρατός αυτός, όπως τονίζεται στις ανακοινώσεις των Κούρδων, θα πολεμήσει με κάθε μέσο κάθε προσπάθεια αναβίωσης της οθωμανικής κυριαρχίας στην περιοχή, ενώ θα ενισχύσει τον απελευθερωτικό αγώνα των Κούρδων της Τουρκίας.
Εκείνο που ανησύχησε εκτός των άλλων έντονα τους Τούρκους, είναι η υπογράμμιση ότι ο πόλεμος θα επεκταθεί και στην τουρκική επαρχία του Hatay, μια καθαρά συριακή επαρχία την οποία κατέλαβαν οι Τούρκοι παράνομα το 1939 όταν είχαν αποχωρήσει οι Γάλλοι από την Συρία.
Οι ανακοινώνεις αυτές των Κούρδων ότι η Τουρκία θα πληρώσει πολύ ακριβά την εισβολή της στο συριακό έδαφος, έγιναν στην πόλη Tel Rıfat της βορείου Συρίας που βρίσκεται υπό την κουρδική κυριαρχία.
Σίγουρα το συριακό και όχι μόνο «γλέντι» για την Τουρκία. τώρα αρχίζει.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου