Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Οικονομικά ανοίγματα σε κλοιό κινητοποιήσεων 

tsipras-deth-rosiko-periptero-630.jpg

O Αλέξης Τσίπρας στην τελετή εγκαινίων του περιπτέρου της Ρωσίας, που είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωσηO Αλέξης Τσίπρας στην τελετή εγκαινίων του περιπτέρου της Ρωσίας, που είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση | AP Photo/Giannis Papanikos
Την 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.
Διακοπή της κυκλοφορίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
Έξι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από οργανώσεις και συνδικάτα στις 6 το απόγευμα.
Στις 20:00 η ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο, η οποία θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση από το efsyn.gr (δεν θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη λόγω της απεργίας της ΠΟΣΠΕΡΤ).

Μικροεπεισόδιο με πολίτη που πλησίασε τον πρωθυπουργό (15:58)

Μικρής έκτασης επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το ρωσικό περίπτερο για να κόψει την κορδέλα (σ.σ. η Ρωσία είναι τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ).
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Ένας πολίτης πλησίασε τον πρωθυπουργό ρωτώντας τον επίμονα γιατί δεν συνεργάστηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά οι άνδρες της ασφάλειας τον απομάκρυναν από το σημείο.
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
«Στον φίλο μας θα εξηγήσω αργότερα, ήθελε να με ρωτήσει γιατί δεν συνεργάστηκα με τον Σαμαρά. Αυτά συμβαίνουν», σχολίασε γελώντας ο Αλέξης Τσίπρας.

Έξι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (15:38)

Έξι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες από τα συνδικάτα και άλλες οργανώσεις στο κέντρο της πόλης.
Στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση των ΓΣΕΕΑΔΕΔΥΕΚΘ και ΕΔΟΘ, στην πλατεία Αριστοτέλους τουΠΑΜΕ και της Λαϊκής Ενότητας, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Μητροπολίτου Γενναδίου και στη διασταύρωση των οδών Εγνατία με Αγίας Σοφίας της Επιτροπής «Ξεκίνημα» και της ΟΚΔΕ.
Μία ώρα νωρίτερα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι επιτροπές αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης και αντιεξουσιαστικές οργανώσεις θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα, ενώ την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένη και η συγκέντρωση της Αντιεξουσιακής Κίνησης Θεσσαλονίκης στην πλατεία Σιντριβανίου.
Ταυτόχρονα, στις 5 το απόγευμα θα συγκεντρωθούν στον ίδιο χώρο αλληλέγγυοι, μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες από κέντρα φιλοξενίας.

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη (15:36)

EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί από το πρωί σε εφαρμογή στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.
Επί ποδός εκατοντάδες αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας.
Διακόπηκε από τις 2 το μεσημέρι η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Σε απευθείας μετάδοση από το efsyn.gr η ομιλία Τσίπρα(15:34)

Λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά και εργαζομένων στα ιδιωτικά κανάλια η ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο δεν θα έχει τηλεοπτική κάλυψη.
Ωστόσο, θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση από το efsyn.gr στις 20:00.

Έως τις 18 Σεπτεμβρίου η 81η ΔΕΘ (15:33)

Η επετειακή 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που συμπίπτει με τα 90 χρόνια από την ίδρυση του εκθεσιακού φορέα της χώρας, θα διαρκέσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου κι αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 200.000 επισκέπτες.
Είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας σε επίπεδο εκθετών (1.015) και εκθεσιακού χώρου (έχουν καλυφθεί όλοι οι διαθέσιμοι χώροι), ενώ οι επίσημες διεθνείς συμμετοχές προέρχονται από 18 χώρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου