Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΕΛΛΑΔΑ Επιμένει στις απολύσεις επικουρικών γιατρώ

Επιμένει στις απολύσεις επικουρικών γιατρών

apergies_giatroi.jpg

Νοσοκομειακοί γιατροί χτες έξω από το υπ. ΥγείαςΝοσοκομειακοί γιατροί χτες έξω από το υπ. Υγείας | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο θέμα των απολύσεων των επικουρικών γιατρών. Αυτό διαφάνηκε μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των νοσοκομειακών γιατρών με τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό.
Στη συνάντηση, ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε τη σημαντική συμβολή τους στη λειτουργία των νοσοκομείων, ωστόσο η διαδικασία που έχει δρομολογηθεί γι' αυτούς θα συνεχιστεί κανονικά.
Απ' την άλλη πλευρά, τονίστηκαν η πρόθεση του υπουργείου για προκήρυξη 2.000 θέσεων στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και η συνεχιζόμενη ανακύκλωση προσωπικού μέσω επικουρικών θέσεων, καθώς η σχετική δαπάνη αναμένεται να αυξηθεί και να φτάσει στα 95 εκατ. ευρώ.
Εξω απ' το υπουργείο Υγείας είχαν συγκεντρωθεί χθες νωρίς το μεσημέρι νοσοκομειακοί γιατροί στο πλαίσιο διαμαρτυρίας, που κορυφώθηκε με την παναττική στάσης εργασίας στα νοσοκομεία την οποία είχε κηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.
Βασικά τους αιτήματα ήταν να μη γίνουν απολύσεις επικουρικών γιατρών, ενώ ζήτησαν για άλλη μια φορά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τα νοσοκομεία.

«Ευαγγελισμός»

Στο πλευρό τους βρέθηκαν και μέλη του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του νοσοκομείου βρίσκονται από χθες σε 48ωρη απεργία, καθώς ζητούν δεδουλευμένα δύο μηνών (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος), το επίδομα αδείας και τη μονιμοποίησή τους.
Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν το «Τέρμα πια ο εμπαιγμός, δεν είναι οι εργολαβικοί σκλάβοι κανενός», την ώρα που δύο εργαζόμενες παρουσίασαν ένα σύντομο δρώμενο που έγραψαν οι ίδιες για τον τρόπο με τον οποίο τις αντιμετωπίζουν οι εργολάβοι αλλά και την απόφασή τους να διαμαρτυρηθούν.
Η παράσταση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε και από σωματεία της ανατολικής Αττικής που αξίωσαν δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.
Το επόμενο «ραντεβού» με το υπουργείο έχει ήδη ανανεωθεί για το τέλος του μήνα, καθώς η Ομοσπονδία έχει αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 24/11 -στο πλαίσιο της απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ- αλλά και για τις 8/12.
Μάλιστα, στο πλαίσιο της απεργίας στις 8/12 θα οργανωθεί πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου