Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ημέρα κρίσης στις ΗΠΑ: Αμφίρροπες και αμφιλεγόμενες εκλογές (Συνεχής ενημέρωση)

Ημέρα κρίσης στις ΗΠΑ: Αμφίρροπες και αμφιλεγόμενες εκλογές (Συνεχής ενημέρωση)

Οι κάλπες άνοιξαν στην Ανατολική Ακτή - Νιου Χάμσαϊρ: Στο Ντίξβιλ Νοτς επικράτησαν οι Δημοκρατικοί, στο Μίλσφιλντ οι Ρεπουμπλικανοί - Οι Πολιτείες που δίνουν τη νίκη
Ημέρα κρίσης στις ΗΠΑ: Αμφίρροπες και αμφιλεγόμενες εκλογές (Συνεχής ενημέρωση)
Κοινή χρήση4
εκτύπωση  


14:20 Τα πρώτα Tweet από τις ουρές:



14:00: Οι κάλπες ανοίγουν στη Φλόριντα, το Ντέλαγουέαρ, τη Τζόρτζια, το Μέριλαντ, τη Μασαζχουσέτη, το Νιου Χαμσάιρ, την Πενσιλβάνια, το Ρόουντ Άιλαντ, τη Νότια Καρολίνα, τμήματα του Τενεσί.
13:58 «Φτηνούς» χαρακτήρισε ο ΟΑΣΕ τους ισχυρισμούς του Τραμπ για πιθανή νοθεία
Η συντονίστρια της αποστολής παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ κατήγγειλε σήμερα τις δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου Ντόναλντ Τραμπ για το ενδεχόμενο να υπάρξει νοθεία στις εκλογές, χαρακτηρίζοντάς τες «φτηνούς ισχυρισμούς».
Μιλώντας στον αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό Oe1 η Κριστίνε Μουτόνεν, μέλος του αυστριακού κοινοβουλίου και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, εξήγησε: «Πειστικοί ισχυρισμοί για νοθεία θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και να ερευνώνται προσεκτικά (...) Όμως φτηνοί ισχυρισμοί μπορεί να έχουν βλαβερές συνέπειες, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα έντασης και δυσπιστίας».
Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Τραμπ ισχυρίστηκε αρκετές φορές ότι θα υπάρξει «νοθεία» στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, φτάνοντας μάλιστα ως το σημείο να πει ότι δεν δεσμεύεται να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα.
«Έχουμε συχνά ακούσει ισχυρισμούς για νοθεία από υποψήφιους σε εκλογές. Όμως αυτοί προέρχονται συνήθως από χώρες που βγαίνουν από ολοκληρωτικά καθεστώτα ή από συγκρούσεις: προκαλεί έκπληξη να ακούγονται στην πιο παλιά κοινοβουλευτική δημοκρατία του κόσμου», επεσήμανε η Μουτόνεν.

13:45 Στο Μανχάταν, στην 56η οδό θα ψηφίσει ο Ντόναλντ Τραμπ
13:37 Ψήφισε ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Χίλαρι Κλίντον
13:30 Συχνά ακούγεται η έκφραση swing state. Δεν είναι απλά μια έκφραση, αλλά ένας κρίσιμος παράγοντας. Πρόκειται για Πολιτείες που δεν έχουν παράδοση υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος, αλλά αλλάζουν χέρια ανάλογα με την πολιτική συγκυρία-πραγματικότητα-υποψήφιο.

Οι πλέον κρίσιμες στην εκλογή του 2016 είναι το Κολοράντο, η Φλόριντα, η Αϊόβα, το Μίσιγκαν, η Νεβάδα, το Ν.Χάμσάιρ, η Βόρειος Καρολίνα, το Οχάιο, η Πενσιλβάνια, η Βιρτζίνια και το Ουισκόνσιν.

Η Φλόριντα θεωρείται αποφασιστικής σημασίας. Αν ο Τραμπ χάσει, ουσιαστικά οι πιθανότητές του είναι πολύ περιορισμένες. Αν η Χίλαρι χάσει ίσως σωθεί με νίκη σε κάπου αλλού. Η Φλόριντα ήταν η Πολιτεία που έδωσε τη νίκη στον Τζορτζ Ο. Μπους το 2000 απέναντι στον Αλ Γκορ.
13:30: Οι κάλπες ανοίγουν στη Βόρεια Καρολίνα, το Οχάιο, τη Δυτική Βιρτζίνια.
13:20 Το FiveThirtyEight, γνωστό για τα προγνωστικά του, δίνει αυτή την εικόνα για τις πιθανότητες των δύο υποψηφίων:
13:00 Στις 6 το πρωί (ώρα ανατολικής ακτής, 13:00 ώρα Ελλάδος) άνοιξαν και επίσημα οι κάλπες στην Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ, το Μέιν, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Βιρτζίνια και τμήματα της Ιντιάνα και του Κεντάκι. Ακολουθούν σταδιακά και οι υπόλοιπες Πολιτείες.
Τι λέει ο αμερικανός φιλόσοφος και ομότιμος καθηγητής του Πρίνστον για τις σημερινές εκλογές στις ΗΠΑ, το σύνδρομο Μπέρνι Σάντερς, αλλά και τον φόβο του για το ενδεχόμενο επικρτησης του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.
Αριθμός ρεκόρ Αμερικανών έχει ψηφίσει στην πρώιμη ψηφοφορία των εκλογών στις ΗΠΑ, ενώ η παρατηρούμενη υψηλή κινητοποίηση της κοινότητας των ισπανόφωνων μπορεί να είναι ενθαρρυντικό στοιχείο για τη Χίλαρι Κλίντον.
Τουλάχιστον 46,27 εκατομμύρια ψηφοφόροι έχουν ήδη ψηφίσει, με επιστολική ψήφο ή στα εκλογικά τμήματα, σύμφωνα με στοιχεία του Associated Press, ξεπερνώντας τα επίπεδα του 2012. Επίπεδα ρεκόρ συμμετοχής έχουν καταγραφεί σε 28 πολιτείες και στην Περιφέρεια της Κολούμπια, ενώ  εκατομμύρια ψήφοι δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί.

Για τη Μέρκελ και σύσσωμη τη γερμανική κυβέρνηση ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει ο μεγάλος άγνωστος. Πως θα πορευτεί σε περίπτωση εκλογής του; Μπορεί να ελπίζει σε σύμπλευση για την Ελλάδα; Μια ανάλυση από την Handelsblatt.
11:30 Ο πιο πρόσφατος χάρτης του CNN δείχνει πλεονέκτημα της Κλίντον. 

11:00 Εκτός από πρόεδρο οι Αμερικανοί ψηφίζουν γερουσιαστές και βουλευτές
Το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ αναμένεται να επηρεάσει ουσιαστικά και το αποτέλεσμα των εκλογών για το Κογκρέσο. Τις τελευταίες δεκαετίες το κόμμα που εκλέγει πρόεδρο στο Λευκό Οίκο επιτυγχάνει επίσης ένα θετικό πολιτικό αποτέλεσμα και στο Κογκρέσο, αναφορικά με την πλειοψηφία τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

10:00 Ο παγκόσμιος Τύπος παρακολουθεί...





07:45 
Στην πόλη Μίλσφιλντ ο Τραμπ πήρε την πρωτιά με 16 ψήφους έναντι 4 της αντιπάλου του.

07:20 
Οι οκτώ ψηφοφόροι του Ντίξβιλ Νοτς, στα Απαλάχια Όρη, στο ακρότατο βορειο-ανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, κήρυξαν συμβολικά την έναρξη της ψηφοφορίας τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη.

Στις 00.00, ο Κλέι Σμιθ έριξε το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη. Ακολούθησαν άλλοι τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες αυτής της κοινότητας που είναι χαμένη στα βουνά του Νιου Χαμσάιρ στα σύνορα με τον Καναδά, ακολουθώντας μία παράδοση που κρατά από το 1960 και έχει δώσει στο Ντίξβιλ Νοτς τον τίτλο «First in the Nation» (πρώτο στη χώρα).

Λίγα λεπτά μετά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την έβδομη ψήφο, ο δικαστικός αντιπρόσωπος ανακοίνωσε τα αποτελέσματα: η Χίλαρι Κλίντον έλαβε 4 ψήφους, ο αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ 2 και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γκάρι Τζόνσον 1 ψήφο.

Μία ψήφος ακυρώθηκε διότι έφερε χειρόγραφο το όνομα του Μιτ Ρόμνεϊ, του προεδρικού υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών που ηττήθηκε το 2012 από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Για την πρώτη της συμμετοχή στη νυχτερινή ψηφοφορία στο Ντίξβιλ Νοτς, η Νάνσι ντε Πάλμα επέλεξε τη Χίλαρι Κλίντον. «Είναι μία ισχυρή, προσωπικότητα, έχει εμπειρία, θα οδηγήσει τη χώρα μας προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε η υπάλληλος ξενοδοχείου, που είχε υποστηρίξει τον Μπέρνι Σάντερς στις προκριματικές.

«Όλοι πρέπει να ψηφίσουν αύριο και να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί», συμπλήρωσε.

Συνηθισμένος να ψηφίζει τα μεσάνυχτα στο Ντίξβιλ Νοτς από το 1982, ο Πίτερ Τζόνσον δήλωσε ότι «ένα λαϊκιστικό κίνημα εξαπλώνεται στον πλανήτη» και πιστεύει ότι, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών , «ο Τραμπ έκανε καλό στη χώρα».

Με την εξαίρεση δύο ακόμη χωριών, στο Νιού Χαμσάιρ και τη Νέα Αγγλία αντίστοιχα, που ψηφίζουν τη νύχτα, η ψηφοφορία στην ανατολική ακτή αρχίζει επισήμως στις 06.00 (11.00 GMT).

Οι Πολιτείες που δίνουν τη νίκη



Η Κλίντον μίλησε στη Φιλαδέλφεια
Η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον επέλεξε να κλείσει τον προεκλογικό μαραθώνιο, που παρόμοιό του δεν έχουν ζήσει οι Ηνωμένες Πολιτείες, με ένα μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας. Από την «πολιτεία-κλειδί», όπως τη χαρακτήρισε της Βόρειας Καρολίνας, κάλεσε τους αμερικανούς ψηφοφόρους να επιλέξουν το όραμα για μία «Αμερική γεμάτη ελπίδα, φιλόξενη και γενναιόδωρη».

«Οι θεμελιώδεις αξίες μας δοκιμάζονται σε αυτές τις εκλογές, αλλά η πίστη στο μέλλον δεν υπήρξε ποτέ τόσο ισχυρή», δήλωσε η Κλίντον πέντε ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τη συμβολή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην προεκλογική εκστρατεία, αλλά και τη σημασία που αποδίδει ο ίδιος σε αυτές τις εκλογές.

Η Κλίντον μίλησε επίσης για τις καλύτερες ημέρες που έρχονται, προσκαλώντας όλους να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, κάνοντας αναφορά και στις αμερικανικές παραδοσιακές αξίες. Αναφέρθηκε επίσης στην ευκαιρία που είχε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να συναντήσει σημαντικούς ανθρώπους, που αντιστέκονται στις δυσκολίες της ζωής κι έχουν όραμα κι επιδιώξεις που ξεπερνούν τις δυνάμεις τους.

Πιστός στο δόγμα «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» και τις προεκλογικές εξαγγελίες με τις οποίες πορεύτηκε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της σκληρής προεκλογικής αναμέτρησης, ο ρεπουμπλικανός αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να ενώσει τη χώρα πίσω από «ασφαλή σύνορα» και να κάνει «την Αμερική προτεραιότητα».

«Φανταστείτε μόνο τι θα μπορούσε να καταφέρει η χώρα μας εάν αρχίζαμε να δουλεύουμε μαζί σαν ένας λαός, κάτω από έναν και μόνο Θεό, τιμώντας τη αμερικανική σημαία», δήλωσε ο Τραμπ στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν.

Ο αμερικανός μεγιστάνας του Real Estate υποσχέθηκε τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και την ίδρυση νέων βιομηχανικών μονάδων, με έμφαση στην αυτοκινητοβιομηχανία και δήλωσε ότι στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, θα επισκέπτεται την αναφερόμενη πολιτεία κάθε φορά που θα εγκαινιάζεται μία νέα βιομηχανική μονάδα.

Αναφέρθηκε παράλληλα στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, δίνοντας έμφαση στη μοναδική ευκαιρία που έχουν οι αμερικανοί πολίτες να ανατρέψουν την κατάσταση. Και ζήτησε την υποστήριξη των ψηφοφόρων για να αποκαταστήσει την ηθική και την τιμιότητα της κυβέρνησης στις ΗΠΑ. Από το τελευταίο του μήνυμα δεν έλειψαν οι χαρακτηρισμοί εις βάρος της Κλίντον, την οποία χαρακτήρισε ως την πλέον διεφθαρμένη υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ.

Και η ώρα της κρίσης για τις Ηνωμένες Πολιτείες ήρθε. Οι Αμερικανοί κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά του Λευκού Οίκου και με την ψήφο τους θα τα παραδώσουν σε αυτόν που θέλουν να διαδεχτεί τον Μπαράκ Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο, στις 20 Ιανουαρίου.

Τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις
Η υποψήφια των δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον έχει περίπου 90% πιθανότητα να κερδίσει στη μάχη για τον Λευκό Οίκο με τον Ντόναλντ Τραμπ των ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με την τελευταία από μια ανάλυση μιας σειράς δημοσκοπήσεων που διεξήγαγε η εταιρεία Ipsos για το πρακτορείο Reuters, γνωστή ως States of the Nation project.
Οι πιθανότητες νίκης της είναι περίπου ίδιες με αυτές της περασμένης εβδομάδας, ενώ για να ηττηθεί από τον Τραμπ σήμερα θα χρειαστεί ένας απίθανος συνδυασμός λευκών, μαύρων και ισπανόφωνων ψηφοφόρων σε έξι ή επτά πολιτείες, σύμφωνα με την ανάλυση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών προηγούνταν του Τραμπ με 45% προς 42% σε πρόθεση ψήφου, ενώ αναμένεται να κερδίσει 303 ψήφους στο κολέγιο των εκλεκτόρων, σε αντίθεση με τους 235 του Τραμπ, από τους 270 που απαιτούνται για να κερδίσει τις εκλογές, αποκαλύπτει η ανάλυση.
Η τύχη του Τραμπ εξαρτάται από τα αποτελέσματα στη Φλόριντα, το Μίσιγκαν, τη Βόρεια Καρολίνα και το Οχάιο, όπου η διαφορά των δύο υποψηφίων ήταν πολύ μικρή την Κυριακή, όταν έληξαν οι δημοσκοπήσεις, και την Πενσυλβάνια, όπου η Κλίντον προηγούνταν με μικρή διαφορά τριών εκατοστιαίων μονάδων. Για να εξασφαλίσει την αμερικανική προεδρία, ο Τραμπ πρέπει να κερδίσει τις περισσότερες από τις πολιτείες αυτές.
Οποιαδήποτε ήττα του σε δύο από τις τρεις πολιτείες Φλόριντα, Μίσιγκαν και Πενσυλβάνια θα καταλήξει σχεδόν βέβαια σε νίκη της Κλίντον. Την ίδια στιγμή, ο Τραμπ πρέπει να διατηρήσει το προβάδισμά του στην παραδοσιακά ρεπουμπλικανική πολιτεία της Αριζόνα, όπου η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων μειώνεται, και να ελπίσει ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος Έβαν Μακ Μόλιν δεν θα κερδίσει άλλο ένα προπύργιο των ρεπουμπλικανών, την Γιούτα.
Για να κερδίσει τις εκλογές, ο Τραμπ χρειάζεται επίσης περισσότερους λευκούς ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους από όσους προσήλθαν στις κάλπες το 2012, χαμηλότερη προσέλευση Αφροαμερικανών ψηφοφόρων, και μια χαμηλότερη αύξηση ισπανόφωνων ψηφοφόρων από αυτήν που προβλέπεται, σύμφωνα με την ανάλυση.
Ενδείξεις για το αποτέλεσμα
Η Βόρεια Καρολίνα, μια από τις πρώτες πολιτείες που αναμένεται να δώσει αποτελέσματα από σήμερα το βράδυ κιόλας (ξημερώματα Τετάρτης, ώρα Ελλάδας), μπορεί να δώσει κάποιες ενδείξεις ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών.
Αν κερδίσει την πολιτεία η Κλίντον, αυτό μάλλον σημαίνει πως οι Αφροαμερικανοί θα έχουν βγει να ψηφίσουν με ρυθμούς ανάλογους του 2012, όταν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα νίκησε τον ρεπουμπλικανό Μιτ Ρόμνεϊ με τέσσερις πόντους σε εθνικό επίπεδο. Ο Ρόμνεϊ κέρδισε τη Βόρεια Καρολίνα με δύο πόντους.
Η τελική δημοσκόπηση για την ανάλυση States of the Nation έδειξε ότι οι πρώιμες ψήφοι στη Βόρεια Καρολίνα μοιράζονται σχετικά ισότιμα μεταξύ των δύο υποψηφίων. Ο Τραμπ ηγούνταν κατά μια μονάδα μεταξύ των εν δυνάμει ψηφοφόρων, με 47% προς 46%. Μεταξύ των λευκών ψηφοφόρων προηγούνταν κατά 30 εκατοστιαίες μονάδες, ενώ η Κλίντον διατηρούσε προβάδισμα περίπου 80 μονάδων μεταξύ των μαύρων ψηφοφόρων.
Η Φλόριντα, με τις ψήφους των 29 εκλεκτόρων που της αναλογούν, είναι ζωτικής σημασίας για τον Τραμπ. Αν η Κλίντον κερδίσει την Φλόριντα, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να κερδίσει μία από τις μεγάλες αμφισβητούμενες πολιτείες (Οχάιο, Μίσιγκαν ή Πενσυλβάνια) για να εξασφαλίσει τη νίκη της, ενώ ο Τραμπ θα χρειαστεί να κερδίσει και τις τρεις. Αν ο Τραμπ κερδίσει την Φλόριντα, πάλι θα χρειαστεί να κερδίσει και το Οχάιο και το Μίσιγκαν ή να ελπίσει για ανατροπή αποτελεσμάτων στην Πενσυλβάνια.
Σύμφωνα με την ανάλυση του Reuters/Ipsos, η Κλίντον διατηρεί ένα πολύ μικρό προβάδισμα στην Φλόριντα, με 48% έναντι του 47%. Η Κλίντον προηγείται του Τραμπ κατά 75 μονάδες μεταξύ εν δυνάμει μαύρων ψηφοφόρων και 20 μεταξύ ισπανόφωνων, αλλά ο Τραμπ προηγείται κατά 30 μονάδες μεταξύ εν δυνάμει λευκών ψηφοφόρων. Η επιτυχία της Κλίντον στη Φλόριντα εξαρτάται από τη μεγάλη συρροή στις κάλπες των μαύρων ψηφοφόρων. Χωρίς τα νούμερα αυτά, η μάχη θα είναι στενή, ακόμα και αν αυξηθεί ο αριθμός των ισπανόφωνων ψηφοφόρων.
Το Μίσιγκαν και το Οχάιο δεν ανέδειξαν συγκεκριμένη κλίση την Κυριακή προς τον έναν ή τον άλλο, σύμφωνα με την ανάλυση. Η υποστήριξη που έχει η Κλίντον είναι πιο συμπαγής στην Πενσυλβάνια. Ωστόσο, μια αλματώδης αύξηση των λευκών ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων σε συνδυασμό με τη μείωση των μαύρων δημοκρατικών θα αρκέσει για να συγκλίνουν το Οχάιο και το Μίσιγκαν προς τον Τραμπ και να βάλει την Πενσυλβάνια πάλι στο παιχνίδι.
Αν ο Τραμπ παραμείνει στη μάχη σήμερα το βράδυ (ξημερώματα Τετάρτης, ώρα Ελλάδας), αφού έχουν καθοριστεί τα αποτελέσματα στις αμφισβητούμενες ανατολικές πολιτείες, τότε η προσοχή όλων θα στραφεί στην Αριζόνα. Ο Τραμπ διατηρούσε ένα προβάδισμα πέντε μονάδων έναντι της Κλίντον την Κυριακή το βράδυ, αλλά η Αριζόνα έχει κινηθεί σταθερά προς την υποψήφια των δημοκρατικών τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με την ανάλυση. Είναι επίσης μια πολιτεία όπου η ψηλότερη προσέλευση των ισπανόφωνων στις κάλπες μπορεί να γείρει την πλάστιγγα καθοριστικά προς την Κλίντον.
Αν ο Τραμπ βρίσκεται ακόμα σε θέση να κερδίσει μετά την Αριζόνα, πάλι μπορεί να εμποδιστεί στην Γιούτα, όπου ο Μακ Μόλιν έχει παραμείνει υποψήφιος μέχρι τέλους.
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ο Τραμπ διατηρεί προβάδισμα πέντε ή παραπάνω πόντων στη Γιούτα. Μια νίκη του Μακ Μόλιν μπορεί να καταλήξει στο χαμηλής πιθανότητας σενάριο όπου ούτε η Κλίντον ούτε ο Τραμπ εξασφαλίζει τους 270 ψήφους των εκλεκτόρων που χρειάζονται για τη νίκη. Ο νικητής στη περίπτωση αυτή θα επιλεχθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους ρεπουμπλικανούς, όπου οι βουλευτές θα κληθούν να διαλέξουν μεταξύ του Τραμπ, της Κλίντον και του Μακ Μόλιν, ο οποίος είναι γέννημα-θρέμα της Γιούτα και πρώην πράκτορας της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου