Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Την επίσπευση της διαδικασίας προσλήψεων προκειμένου να στελεχωθούν με πολιτικό προσωπικό τόσο το υπουργείο Ναυτιλίας όσο και Οργανισμοί Λιμένων ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ

Βάζει πλώρη για προσλήψεις

kouroumblis.jpg

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας προσλήψεων προκειμένου να στελεχωθούν με πολιτικό προσωπικό τόσο το υπουργείο Ναυτιλίας όσο και οι Οργανισμοί Λιμένων | EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Την επίσπευση της διαδικασίας προσλήψεων προκειμένου να στελεχωθούν με πολιτικό προσωπικό τόσο το υπουργείο Ναυτιλίας όσο και Οργανισμοί Λιμένων ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ.
Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος κατά τη διάρκεια τεχνικής συνάντησης υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου με τις διοικήσεις και τα στελέχη εποπτευόμενων φορέων διαχείρισης λιμένων (Οργανισμοί Λιμένων και Λιμενικά Ταμεία) που πραγματοποιήθηκε παρουσία και του γενικού γραμματέα Λιμένων, Χρήστου Λαμπρίδη.
Ο υπουργός, απευθυνόμενος στις διοικήσεις και στα στελέχη των Οργανισμών Λιμένων και των Λιμενικών Ταμείων, αναφέρθηκε στις πολύ μεγάλες δυνατότητες που έχει το υπουργείο να βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας, καθώς επίσης και στη σπουδαιότητα της αξιοποίησης πλουτοπαραγωγικών πηγών της θάλασσας, ώστε τα λιμάνια να αποτελούν χρήσιμες πύλες μια αναπτυξιακής βιομηχανίας.
Το δεύτερο βασικό θέμα που συζητήθηκε στη συνάντηση ήταν οι χρηματοδοτήσεις των λιμενικών έργων. Η προϊσταμένη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του υπουργείου έκανε παρουσίαση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης από διάφορα προγράμματα και πηγές, ενώ ο Π. Κουρουμπλής επισήμανε ότι η αξιοποίηση όλων αυτών των προγραμμάτων πρέπει να γίνεται με σωστό και δίκαιο τρόπο.
Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε πως βρίσκονται στο πνεύμα του προκατόχου του, Θοδωρή Δρίτσα, και πως η «εξαιρετική» προσπάθεια που είχε κάνει στο υπουργείο ο Θ. Δρίτσας θα αποκτήσει πλέον μια πιο «τολμηρή παρεμβατικότητα».
Σε ερώτηση για τον ρόλο των εφοπλιστών και για το «αν η κυβέρνηση θα κάνει ανοίγματα στον εφοπλιστικό κόσμο» ο Π. Κουρουμπλής απάντησε πως «οι εφοπλιστές έπαιξαν κατά καιρούς σημαντικό ρόλο», λέγοντας πως «οι άνθρωποι που έχουν κάνει τον ελληνικό στόλο πρώτη δύναμη έχουν πείσμα, επιμονή και πάθος, και αυτό εμένα με αγγίζει σαν άνθρωπο».
Τόνισε ότι θα συνεργαστούν μαζί τους και επανέλαβε την επιθυμία του οι εφοπλιστές να είναι οι σύγχρονοι Ηπειρώτες ευεργέτες, αλλά θα πρέπει και αυτοί να αναγνωρίσουν τον σημαντικό ρόλο της εργασίας στο καράβι, άρα και τη σημαντική παρουσία των Ελλήνων ναυτικών.
Αναφέρθηκε στην πρώτη συνάντηση που είχε με τους Ελληνες εφοπλιστές του Λονδίνου, είπε πως εκτιμά ότι αυτοί έφυγαν ενθουσιασμένοι από τη συζήτηση που έκαναν και πως ήδη λαμβάνουν τα πρώτα μέτρα προκειμένου να λύσουν γραφειοκρατικά προβλήματα που τους ταλαιπωρούν στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου