Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Συντάκτης: efsyn.gr Ο Πάνος Καμμένος επανεξελέγη πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο 3ο Συνέδριο του κόμματος. Η επανεκλογή του έγινε και δια βοής και με ψηφοφορία. Όπως δήλωσε ο ίδιος κατά την ομιλία του, η χώρα μπαίνει στον δρόμο εξόδου από τα μνημόνια, τονίζοντας πως «Ήλθε η ώρα να δικαιωθούμε».

«Η ώρα της δικαίωσης» για τον Πάνο Καμμένο UPD

kammenos-panos.jpg

Ο Πάνος ΚαμμένοςEUROKINISSI
Ο Πάνος Καμμένος επανεξελέγη πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο 3ο Συνέδριο του κόμματος. Η επανεκλογή του έγινε και δια βοής και με ψηφοφορία.
Όπως δήλωσε ο ίδιος κατά την ομιλία του, η χώρα μπαίνει στον δρόμο εξόδου από τα μνημόνια, τονίζοντας πως «Ήλθε η ώρα να δικαιωθούμε».
Επίσης, μεταξύ άλλων, ο Πάνος Καμμένος:
 Ζήτησε από το Σώμα του Συνεδρίου να εγκρίνει την πρότασή του για ανάδειξη του Παναγιώτη Σγουρίδη στη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος
 Πρότεινε για τη θέση του γενικού γραμματέα τον Θύμιο Δρόσο.
 Τόνισε πως στο εξής κανένας υπουργός, βουλευτής ή κυβερνητικό στέλεχος θα πραγματοποιεί επισκέψεις χωρίς συνεννόηση με τις Συντονιστικές Επιτροπές οι οποίες θα αναβαθμιστούν και θα παράγουν πολιτική σχετικά με τις τοπικές κοινωνίες.
 Όρισε υπεύθυνο σύνδεσμο μεταξύ κυβέρνησης, Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Γραμματειών του κόμματος, τον βουλευτή Β’ Πειραιά, Δημήτρη Καμμένο.
 Σημείωσε πως οι Γραμματείες του κόμματος θα επεξεργάζονται τα νομοσχέδια και θα καταθέτουν τη γνώμη τους στην ΚΟ πριν αυτά φθάσουν στη Βουλή.
 Επισήμανε πως τα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών θα καταρτιστούν από τις Συντονιστικές Επιτροπές και τις τοπικές κοινωνίες.

Έγκριση ψηφισμάτων

Δύο ήταν τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου. 
Το πρώτο αφορά τον ενταφιασμό των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στον Πόλεμο του ’40 στην Αλβανία. Αρχικά στη διατύπωση του ψηφίσματος γινόταν λόγος για επανεργοποίηση των διπλωματικών ενεργειών προς την αλβανική κυβέρνηση για τήρηση της σχετικής συμφωνίας του 2010. Κατόπιν, παρεμβάσεως του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι η προσπάθεια αυτή δεν διακόπηκε ποτέ, η διατύπωση του ψηφίσματος μεταβλήθηκε ώστε ο όρος «επανεργοποίηση» αντικαταστάθηκε από τη διατύπωση «να συνεχιστεί η προσπάθεια των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών».
Το δεύτερο ψήφισμα αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ με το Συνέδριο των ΑΝΕΛ να μην αποδέχεται σε καμία μορφή και με κανένα παράγωγο τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία του «βορείου μορφώματος», όπως αναφέρθηκε.
Επίσης, κατατέθηκε ένα τρίτο ψήφισμα -το οποίο τελικά αποσύρθηκε- και αφορούσε τις δημόσιες επιχειρήσεις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ.
Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας την Παρασκευή, στην αυλαία του 3ου συνεδρίου των ΑΝ.ΕΛΛ., ο πρόεδρος του κινήματος είχε αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν και το μέλλον του τόπου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «Η νέα τάξη πραγμάτων τελείωσε για πάντα», για να συμπληρώσει τα εξής: 
Οι ΑΝ.ΕΛΛ. αποδείξαμε ότι δεν είμαστε ουρά κανενός. Είμαστε κυβερνητικοί εταίροι με συνέπεια στις αρχές και τις αξίες μας. Με αίσθημα δημοκρατικό και διάλογο σε όλα τα θέματα στα οποία έχουμε αντίθετη άποψη - αλλά σε εκείνα στα οποία έχουμε λάβει εντολή από τον ελληνικό λαό να μην κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό, αποδείξαμε ότι αυτές τις κόκκινες γραμμές τις σεβόμαστε μέχρι τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου