Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Δύο βδομάδες στο Αττικό Νοσοκομείο

Δύο βδομάδες στο Αττικό Νοσοκομείο

attiko_nosokomeio.jpg

Αττικό ΝοσοκομείοEUROKINISSI
Το βράδυ της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου, ο καλός συνάδελφος, συνεταιριστής και φίλος Λυκούργος, φεύγοντας από την «Εφημερίδα των Συντακτών», είχε ένα σοβαρό τροχαίο όταν χτύπησε τη μηχανή του ένα αμάξι.
Ο οδηγός τον βοήθησε και γρήγορα μέσω ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο που εφημέρευε. Σάββατο μεσημέρι λόγω του σοβαρού τραυματισμού χειρουργήθηκε άμεσα από επίκουρο καθηγητή.
Η εγχείρηση κράτησε πολλές ώρες, ενώ ο καθηγητής αμέσως μετά μας έκανε πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση για την επέμβαση αλλά και για τα επόμενα βήματα.
Ο φίλος μας παρέμεινε στο Αττικό Νοσοκομείο μέχρι και σήμερα, οπότε και θα μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο που διαθέτει ειδική κλινική πλαστικής χειρουργικής.
Ολες αυτές τις ημέρες όμως είδαμε από κοντά το προσωπικό του μεγάλου αυτού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, από τον διοικητή του μέχρι τους ειδικευόμενους, να δουλεύει στην κυριολεξία χωρίς ανάσα για να καταφέρνει να διατηρήσει ένα επιθυμητό επίπεδο φροντίδας για τους ασθενείς.
Είδαμε στις εφημερίες και ειδικά στην ορθοπεδική κλινική νοσοκομειακά κρεβάτια στον διάδρομο, είδαμε ακόμα να μοιράζονται με μεγάλη φειδώ τα είδη πρώτης ανάγκης (σεντόνια, υποσέντονα κ.λπ.).
Υπάρχουν στιγμές που οι ολιγάριθμοι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες δεν προλαβαίνουν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε όσους τους χρειάζονται.
Ομως το νοσοκομείο είναι πεντακάθαρο, λειτουργεί από τη μία άκρη ώς την άλλη, ενώ οι άνθρωποί του βοηθούν όσο και όπως μπορούν.
Εμείς τους ευχαριστούμε όλους για τη φροντίδα στον φίλο μας αλλά και για το ότι, όπως εμείς τουλάχιστον διαπιστώσαμε, η φροντίδα για τους ασθενείς δεν αποτελεί συνάρτηση της «ταυτότητας» του ασθενή αλλά της κατάστασης της υγείας του.
«Εφ.Συν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου