Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΒΟΥΛΗ LIVE: Σκληρή αναμέτρηση και ονομαστική ψηφοφορία tsipras-mitsotakis-630.jpg

LIVE: Σκληρή αναμέτρηση και ονομαστική ψηφοφορία

tsipras-mitsotakis-630.jpg

Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος ΜητσοτάκηςΟξεία αναμένεται η σημερινή αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη στην Ολομέλεια | ΕUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, με την αυλαία της συζήτησης να κλείνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.
Αξιοσημείωτο είναι το ρεκόρ ομιλητών καθώς από την Τρίτη -οπότε ξεκίνησε η συζήτηση- μέχρι σήμερα ζήτησαν και πήραν τον λόγο 196 βουλευτές και απομένουν μόλις 8 από όλους όσοι είχαν εγγραφεί.
Η χθεσινή συζήτηση επικεντρώθηκε όπως αναμενόταν στο πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού για τους συνταξιούχους. Σύσσωμη η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε για κενού περιεχομένου παροχολογία και λαϊκισμό, ενώ η κυβερνητική πτέρυγα απάντησε υπογραμμίζοντας τη συνέπεια πολιτικών θέσεων και κυβερνητικών εξαγγελιών.
«Ο πρωθυπουργός χθες πλειοδότησε σε παροχολογία…» σχολίασε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Ντόρα Μπακογιάννη, που χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «σύγχρονο πατερούλη που παίζει επικοινωνιακά τρικ στις πλάτες των Ελλήνων». Η βουλευτής της Ν.Δ. δήλωσε σε αντιδιαστολή πως το κόμμα της «δεν υπόσχεται μαγικές λύσεις», αλλά ζητά εκλογές διότι «ο λαός δεν αντέχει άλλο την κοροϊδία».
Ο Κ. Σκανδαλίδης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη υποστήριξε πως η προχθεσινή εξαγγελία του πρωθυπουργού αποτελεί ομολογία ήττας. «Φέρατε μνημόνιο χωρίς λεφτά, αυτό σημαίνει ότι παραδίδετε τη χώρα στην απόλυτη εξουσιοδότηση του Ταμείου» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Το «σοκ» που υπέστη η ίδια και προφανώς το κόμμα της μετέφερε στην Ολομέλεια η Αλέκα Παπαρήγα. «Λόγω ηλικίας είμαι ψημένη, ξεροψημένη θα έλεγα, αλλά χθες το βράδυ αισθάνθηκα αληθινό σοκ ακούγοντας τον πρωθυπουργό να μιλά για πλεόνασμα εσόδων που πέτυχε και να κάνει την αναδιανομή» είπε. «Μα και μόνον το γεγονός ότι υπάρχει πλεόνασμα αποδεικνύει την πολιτική σκληρής λιτότητας που ακολούθησε η κυβέρνηση, που αφαίρεσε 8,5 δισ. και επέστρεψε 650 εκατ. ευρώ. Αυτό που είναι φανερό και σαφές είναι ότι η κυβέρνηση θέλει να εξαγοράσει συνειδήσεις».
«Από τη στιγμή που παρήχθησαν τα πλεονάσματα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί υποχρέωση να ενισχύσει τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται σκληρά. Μπορεί η συγκεκριμένη εξαγγελία να μην είναι επαρκής για να καλύψει όλες τις ανάγκες, αλλά είναι συνεπέστατη με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αποδεικνύοντας πως είναι πρόγραμμα παροχών αλλά πρόγραμμα μελετημένο» απάντησε από την πλευρά της κυβέρνησης ο Θ. Δρίτσας.
Ενώ ο Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, δήλωσε πως «εκείνοι που διακινούν ευκαίρως-ακαίρως σενάρια για πρόωρες εκλογές είναι προφανές ότι βιάζονται να ράψουν υπουργικά κοστούμια, που όμως θα παραμείνουν στην ντουλάπα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου