Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Δριμύ ψύχος μέχρι την Τετάρτη

Σε κλοιό κακοκαιρίας παραμένει ολόκληρη η χώρα, ενώ δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες μέρες. Το δριμύ ψύχος θα συνεχιστεί έως την Τετάρτη, οπότε σταδιακά θα υποχωρήσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Πολικές θερμοκρασίες καταγράφονται και σήμερα στην Ελλάδα και ο υδράργυρος έγραψε  το πρωί -19 στην Φωκίδα και -18 Φλώρινα.
Σοβαρά προβλήματα από τις έντονες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ μέχρι και ένα μέτρο χιόνι έπεσε σε νησιά. 
Στη δίνη της κακοκαιρίας βρέθηκαν Αλόννησος, Ρόδος, Κρήτη, όπου κάτοικοι πολλών περιοχών είναι εγκλωβισμένοι, αφού δρόμοι είναι απροσπέλαστοι.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν πολλές περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας, ο δήμος Κύμης – Αλιβερίου, η Εύβοια και Σκόπελος, όπου το χιόνι ξεπερνάει το ένα μέτρο.
Χωρίς ρεύμα βρίσκονται κάτοικοι στην Εύβοια και της Αλόννησου, της οποίας οι περίπου 2.800 μόνιμοι είναι αποκομμένοι.
Ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες και στη βόρεια Ελλάδα, καθώς προβλήματα εκδηλώθηκαν στο οδικό δίκτυο, ενώ χωρίς νερό και φυσικό αέριο έμειναν χιλιάδες νοικοκυριά λόγω των παγωμένων σωλήνων.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισε χθες η Πτολεμαΐδα όπου μια βλάβη του υδροηλεκτρικού σταθμού Καρδιάς άφησε για ώρες χωρίς θέρμανση όλη την πόλη.

Κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στην Αλόννησο, τον Δήμο Αργους-Μυκηνών, τον Βόλο, τη Θήβα, την Καρδίτσα, τον Δήμο Καλαμπάκας, τη Λάρισα, τη Λαμία, τη Λέσβο, τη Λήμνο, τον Αγιο Ευστράτιο, τη Σκόπελο, τον νομό Φθιώτιδας, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ορεινούς δήμους στην Κρήτη. Στα Τρίκαλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν μετά τις 10 το πρωί. 
Στην Αττική, κλειστά θα είναι τα σχολεία στον Δήμο Ωρωπού, Διονύσου όπως και τα Νιπηαγωγία και Δημοτικά σχολεία του δήμου Κηφισιάς. Ση βόρεια Ελλάδα οι αυτοδιοικητικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα και τις επόμενες μέρες κλειστά, κατά περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου