Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ στο Μαξίμου

Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ στο Μαξίμου

poedhn-maximou-630.jpg

ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
«Παρήλθε η προθεσμία που δεσμεύτηκαν για συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον πρωθυπουργό, θα την επιβάλουμε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η οποία καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. για «ψεύτικες εξαγγελίες σε χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ».
Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο όπως αναφέρει «κατέρρευσε», σημειώνοντας ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, στην Ελλάδα οι δημόσιες δαπάνες υγείας ανέρχονται στο 5% του ΑΕΠ, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία -στην οποία ασκείται κριτική για κατάρρευση του συστήματος υγείας- είναι 7,7% του ΑΕΠ έναντι 8,6% στη Γαλλία και 9,4% στη Γερμανία.
Αναφέρει, επίσης, ότι για το 2017 οι δημόσιες δαπάνες υγείας «είναι μειωμένες κατά 200 εκατ. ευρώ η επιχορήγηση στα νοσοκομεία παραμένει στα επίπεδα του 2016 (1.156.000.000 ευρώ), μειωμένη από το 2015 κατά 350.000.000 ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων αγγίζουν το 1,8 δισ. ευρώ».
Κάνει λόγο για «μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού, χειρουργικού υλικού, αναλωσίμων, φαρμάκων και για ασυντήρητο ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου