Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Αμφισβητεί ανοιχτά το ευρώ και την Ε.Ε.

Αμφισβητεί ανοιχτά το ευρώ και την Ε.Ε.

zoe-konstantopoulou-630.jpg

Ζωή ΚωνσταντοπούλουH Πλεύση Ελευθερίας θα κάνει δύο πολύ ανοιχτές διαδικασίες και συγκεντρώσεις, στα μέσα Γενάρη και τέλη Φλεβάρη | EUROKINISSI
Ξεκάθαρο «όχι» στο ευρώ από την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας που υπογραμμίζει την υποχρέωση, εκτός από το κοινό νόμισμα, «να αποκρούσουμε και την Ευρωπαϊκή Ένωση από τη στιγμή που η πατρίδα μας έχει υποταχθεί σε μια δεσποτεία».
Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξή της στο thepressproject.gr, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στο ποια θα μπορούσε να είναι η εναλλακτική εκτός ευρώ, λέγοντας ότι «η άποψη ότι η δραχμή είναι πανάκεια είναι εσχάτη πλάνη. Εγώ δεν πιστεύω σε κανένα νόμισμα ως τρόπο λύσης όλων των ζητημάτων και κυρίως δεν πιστεύω πως υπάρχει νόμισμα το οποίο εγγυάται αυτό που είναι το υπέρτερο για το οποίο παλεύουμε, τη δημοκρατία και την ελευθερία.»
«Στην Πλεύση Ελευθερίας», επισήμανε, «βλέπουμε το νόμισμα ως εργαλείο που θα απελευθερώσει τους πολίτες, θα επιτρέψει στις παραγωγικές δυνάμεις να παράγουν, θα επιτρέψει στους πολίτες να έχουν συναλλαγές, θα επιτρέψει στους πολίτες να φάνε, θα επιτρέψει ξανά στους επαγγελματίες να δράσουν. Αυτή είναι η λειτουργία του νομίσματος».
Ως πιθανές εναλλακτικές, ανέφερε ότι «δεν έχει σημασία πώς θα τις βαφτίσουμε, αν θα είναι ηλεκτρονικό νόμισμα, ψηφιακό νόμισμα, εθνικό νόμισμα, αν θα έχει την ονομασία δραχμή η οποιαδήποτε ονομασία».
Πρόσθεσε ότι «πρέπει να έχουμε στο νου μας πως πρέπει να απελευθερωθούμε, πρέπει να αποκατασταθεί το δημοκρατικό πολίτευμα. Μπορεί να γίνει αυτό στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης; Δεν έχει σημασία αν αυτό θα μπορούσε να γίνει, γιατί αυτή τη στιγμή καλούμαστε να αποδεχθούμε όρους υποταγής και κατάλυσης της Δημοκρατίας. Συνεπώς εμένα δεν με ενδιαφέρει πια αν θα μπορούσε να γίνει, με ενδιαφέρει ότι υπάρχει τώρα το καθήκον της αντίστασης και απόκρουσης αυτής της επιβολής, υπάρχει το καθήκον αποτίναξης αυτού του ζυγού και δεν μπορούμε να παριστάνουμε πλέον ότι είμαστε σε μία διεθνή ένωση που λειτουργεί ως ένωση ισότιμων κυριάρχων κρατών».
Σε ερώτηση για το πόσο εύκολη και επίπονη είναι η συγκεκριμένη διαδικασία, η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή χύνεται αίμα στην Ελλάδα. Χύνεται το αίμα των ανθρώπων οι οποίοι πεθαίνουν στο βωμό του μνημονίου. Μπορεί να μην το βλέπουμε, αλλά το μνημόνιο έχει πάρα πολλά ανθρώπινα θύματα κι έχει και την καταρράκωση των ανθρώπινων υπάρξεων. Συνεπώς δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι παλεύοντας και αντιστεκόμενοι οι άνθρωποι θα πάθουν κάτι χειρότερο από αυτό που τους συμβαίνει».
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα κάνει «δύο πολύ ανοιχτές διαδικασίες και συγκεντρώσεις, στα μέσα Γενάρη και τέλη Φλεβάρη, χωρίς να παριστάνουμε ότι είμαστε ένα κόμμα σαν τα άλλα».
Απέρριψε τις κατηγορίες ότι το κόμμα της είναι προσωποπαγές, απαντώντας ότι «η Πλεύση Ελευθερίας είναι μια πρόσκληση μάχης. Και σε αυτήν τη μάχη πάμε με πολύ ανοιχτές διαδικασίες αλλά ταυτόχρονα και με πολύ αυστηρά κριτήρια. Δεν θα ξεπλύνουμε όσους έχουν ευθύνη για την καταστροφή της χώρας ούτε εκείνους που με ιδιοτέλεια προσπαθούν να επηρεάσουν αποφάσεις και πολιτικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου