Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Τραμπ κατά Obamacare και εμπορικών συμφωνιών

Άλλαξαν οι εποχές

Τραμπ κατά Obamacare και εμπορικών συμφωνιών

Τραμπ κατά Obamacare και εμπορικών συμφωνιών



Με τα πρώτα διατάγματα που υπέγραψε από το νέο του γραφείο στο Λευκό Οίκο ο πρόεδρος Τραμπ άρχισε να ξηλώνει το σύστημα υγείας του προκατόχου του και την πολιτική οικονομικής συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες και τα κράτη της ευρύτερης περιοχής του Ειρηνικού Ωκεανού

«Οι ΗΠΑ θα πατάξουν τις χώρες που παραβιάζουν τις εμπορικές συμφωνίες και βλάπτουν τους Αμερικανούς εργαζόμενους». Η πρώτη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ αφορά στην εμπορική συμφωνία των χωρών του Ειρηνικού, TPP, από την οποία οι ΗΠΑ απειλούν με αποχώρηση.

Ο Τραμπ σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί και τη NAFTA, συμφωνία που υπέγραψαν το 1994 οι ΗΠΑ, το Μεξικό και ο Καναδάς.

«Για πάρα πολύ καιρό οι Αμερικανοί αναγκάζονταν να δέχονται εμπορικές συμφωνίες που έθεταν τα συμφέρονταν των ισχυρών και της ελίτ της Ουάσινγκτον πάνω από εκείνα των σκληρά εργαζόμενων ανδρών και γυναικών αυτής της χώρας, με αποτέλεσμα να κλείσουν τα εργοστάσια και οι καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας να μεταφερθούν στο εξωτερικό ενώ οι Αμερικανοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με υψηλό εμπορικό έλλειμμα» επισημαίνει ο Λευκός Οίκος.

Λιγότεροι πόροι για το Obamacare

Με το που κάθισε στο νέο του γραφείο ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διατάγματα με το οποία ανακαλούνται χρηματοδοτήσεις για το Obamacare, καθιερώνεται Εθνική Ημέρα Πατριωτισμού και ανακαλούνται διατάγματα του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα, για ζητήματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Υπέγραψε και την λίστα με τους προτεινόμενους από τον ίδιο υποψήφιους υπουργούς, με προορισμό τη Γερουσία, η οποία θα πρέπενα δώσει την έγκρισή της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου