Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ξανάσμιξαν σαν... ερωτευμένοι, κυβέρνηση και Τρόικα

Ξανάσμιξαν σαν... ερωτευμένοι, κυβέρνηση και Τρόικα

tsakalotos-moscovici.jpg

Ευκλείδης Τσακαλώτος - Πιέρ Μοσκοβισί© European Union
Κι έτσι ζούμε το διόλου πλέον παράδοξο: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα έδιωχνε την Τρόικα πανηγυρίζει τώρα που επιστρέφει η Τρόικα και τα τεχνικά της κλιμάκια.
Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Ούτε καν για τα προληπτικά μέτρα
Ευκαιρία να θυμηθούμε μερικές δηλώσεις, Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων ώστε να καταλάβουμε τον πλήρη παραλογισμό που ζούμε σε Ελλάδα κι Ευρωπαϊκή Ενωση.
Το δούλεμα πάει σύννεφο και η ακροδεξιά προελαύνει:
✔ 9 Μαρτίου 2016
Γ. Ντάισελμπλουμ: «Δεν θα νομοθετήσει προληπτικά η Ελλάδα»
✔ Καλοκαίρι 2016
«Η νομοθέτηση προληπτικών μέτρων που ζητείται από την Ελλάδα είναι αντισυνταγματική και παράλογη» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Κλ. Γιούνκερμιλώντας στο Κολέγιο των Επιτρόπων.
✔ 26 Ιανουαρίου 2017
«Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φέρει μέτρα προς ψήφιση για μετά το 2018. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και κάθε άλλο σενάριο που διακινείται τις τελευταίες ώρες δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά κυβερνητικός παράγοντας.
✔ 26 Ιανουαρίου 2017
«Δεν είναι δυνατόν να ζητάς να νομοθετήσει μια χώρα για το τι θα κάνει το 2019 και μετά. Με τον τρόπο αυτό παραγκωνίζονται οι ευρωπαϊκές δημοκρατικές αξίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
✔ 27 Ιανουαρίου 2017
«Δεν μπορούν να ψηφιστούν μέτρα που αφορούν περίοδο μετά από δυο χρόνια τα οποία, μάλιστα, βασίζονται σε εκτιμήσεις του ΔΝΤ, ειδικά όταν το ταμείο στις προβλέψεις του αποδείχτηκε εντελώς λάθος», ανέφερε ο υπουργός ΟικονομίαςΔημήτρης Παπαδημητρίου, αναφερόμενος στην αξιολόγηση.
✔ 29 Ιανουαρίου 2017
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε στο περιθώριο της 2ης Ευρωμεσογειακής Συνόδου στη Λισαβόνα συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ κατά την οποία ο κ. Ολάντ επανέλαβε σε σχέση με τη διαπραγμάτευση για το ελληνικό πρόγραμμα, τηνπάγια θέση της Γαλλίας ότι δεν μπορεί να γίνει προληπτική νομοθέτηση μέτρων από την Ελλάδα.
✔ 30 Ιανουαρίου 2017
«Είναι πρωτόγνωρο να ζητάει κανείς την νομοθέτηση μέτρων προληπτικών, και μέτρων που τελούν υπό αίρεση» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για την απαίτηση των δανειστών να νομοθετήσει η Ελλάδα προληπτικά μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος, για το 2019.
Σύμφωνα λοιπόν με το non paper που διένειμε σήμερα η ίδια η κυβέρνηση«η ελληνική πλευρά δέχθηκε την νομοθέτηση μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν από 01/01/2019 και μετά».
Η κυβέρνηση που δεν θα προνομοθετούσε επειδή, όπως έλεγε, «απαγορεύεται ρητώς από το Σύνταγμα» και «που ακούστηκε αυτό;», δήλωσε τώρα στο Eurogroup πως είναι έτοιμη να νομοθετήσει για την 1/1/19.
Εβαλε μία προϋπόθεση βέβαια, όπως λέει το πανηγυρικό non paper«ότι το δημοσιονομικό ισοζύγιο θα είναι απολύτως ουδέτερο».
Ετερον εκάτερον. Αλλά ούτως ή άλλως, εσείς την πιστεύετε (και αυτή) την κυβέρνηση; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου