Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Ερντογάν κατά Μέρκελ ξανά για «ναζιστικές πρακτικές»

Ερντογάν κατά Μέρκελ ξανά για «ναζιστικές πρακτικές»

erdogan.jpg

Ταγίπ ΕρντογάνBasin Bulbul/Presidential Press Service, Pool Photo via AP
Προσωπικά τη Γερμανίδα καγκελάριο κατηγόρησε αυτή τη φορά για «ναζιστικές πρακτικές» ο Τούρκος πρόεδρος, λόγω της απαγόρευσης προεκλογικών συγκεντρώσεων για την προπαγάνδα υπέρ του «Ναι» στο τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.
Σε μια ομιλία ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε το εξής: «Όταν τους αποκαλούν ναζί, δεν τους αρέσει. Διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους. Ιδιαίτερα η Μέρκελ». «Όμως καταφεύγεις αυτή τη στιγμή σε ναζιστικές πρακτικές».
«Ενάντια σε ποιον; Στους αδελφούς μου Τούρκους πολίτες στη Γερμανία και στους αδελφούς υπουργούς», που προσπάθησαν να μεταβούν στη Γερμανία για να διεξαγάγουν εκστρατεία υπέρ της διεύρυνσης των προεδρικών εξουσιών στην Τουρκία, πρόσθεσε.
Συνέχισε λέγοντας ότι «το μπαλ μασκέ τελείωσε!» και ισχυρίστηκε πως η  Ευρωπαϊκή Ένωση ότι στηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις.
Η Άγκυρα είχε καταλογίσει «ναζιστικές» πρακτικές στις αρχές του μήνα στη Γερμανία, επειδή αυτή αρνήθηκε να επιτρέψει εκδηλώσεις με τη συμμετοχή Τούρκων υπουργών, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Βερολίνου, των Βρυξελλών και του Παρισιού.
Σήμερα η Τουρκία ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την πραγματοποίηση, χθες, διαδήλωσης Κούρδων στη Φρανκφούρτη στη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες κρατούσαν σημαίες του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και καλούσαν υπέρ του "Όχι" στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.
Άλλωστε, η γειτονική χώρα κατηγορεί εδώ και καιρό τη Γερμανία ότι δίνει καταφύγιο σε υπέρμαχους της κουρδικής υπόθεσης, παρόλο που το Βερολίνο χαρακτήρισε τις κατηγορίες αυτές παράλογες.
Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στη δίωξη του γερμανοτούρκου δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος είναι ανταποκριτής της Die Welt και παραμένει φυλακισμένος από τις αρχές Μαρτίου στην Τουρκία.
Τον χαρακτήρισε «πράκτορα της τρομοκρατίας» και «δήθεν δημοσιογράφο», κατηγορώντας τη Γερμανία ότι τον φιλοξένησε για ένα μήνα στο προξενείο στην Κωνσταντινούπολη προτού παραδοθεί έπειτα από κλήτευση της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου