Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Συντάκτης: efsyn.gr Διαρκές το αίτημα για εκλογές, δήλωσε εκ νέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος υποστήριξε πως το τέταρτο μνημόνιο ήδη έχει εισέλθει στη χώρα από το παράθυρο. «Δεν έχω νερώσει τον πολιτικό μου λόγο», απάντησε σε ερώτηση εάν ο ίδιος αναγκάζεται σε ισορροπίες από τη στιγμή που έγινε πρόεδρος της Ν.Δ.

Μητσοτάκης: Το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ

Διαρκές το αίτημα για εκλογές, δήλωσε εκ νέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος υποστήριξε πως το τέταρτο μνημόνιο ήδη έχει εισέλθει στη χώρα από το παράθυρο. «Δεν έχω νερώσει τον πολιτικό μου λόγο», απάντησε σε ερώτηση εάν ο ίδιος αναγκάζεται σε ισορροπίες από τη στιγμή που έγινε πρόεδρος της Ν.Δ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει στη Βουλή τα μέτρα που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση, μετά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της χώρας. «Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα του κ. Τσίπρα. Δεν θα ψηφίσουμε συνολικά το δημοσιονομικό πακέτο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ., υποστηρίζοντας πως ο ίδιος θα διεκδικήσει δημοσιονομικό χώρο και μικρότερα πλεονάσματα. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, η δεύτερη αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει άμεσα.
«Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε στη διαπραγμάτευση καθώς είναι υπερβολικές οι απαιτήσεις των δανειστών. Χρειάζεται άλλο σχέδιο η χώρα για επενδύσεις. Εμείς έχουμε αξιοπιστία στο θέμα των μεταρρυθμίσεων», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.
Επιπλέον, στην ερώτηση εάν ο ίδιος αναγκάζεται σε ισορροπίες από τη στιγμή που έγινε πρόεδρος της Ν.Δ. υπό την ενδεχόμενη πίεση ενός παλαιοκομματικού μηχανισμού, υποστήριξε πως ο ίδιος δεν έχει «νερώσει» τον πολιτικό του λόγο.  
Τέλος δήλωσε πως δεν πιστεύει στη λύση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ενώ απέκλεισε και κάθε συζήτηση για προεκλογική συστράτευση με άλλα πολιτικά κόμματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου