Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Στο στόχαστρο οι συντάξεις

Στο στόχαστρο οι συντάξεις

sintaxeis-efka.jpg

Η οικονομολόγος και πρώην στέλεχος στο ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά, χαρακτήρισε αναπόφευκτη τη μείωση των συντάξεων | EUROKINISSI
Με τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-θεσμών να συνεχίζονται εντατικά, το θέμα του συνταξιοδοτικού έχει ανοίξει για τα καλά με συχνές αναφορές από πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.
Πρόσφατα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, εμφανίστηκε λάβρος κατά της κοινωνικής ασφάλισης και εξαιρετικά απαισιόδοξος για το μέλλον του συνταξιοδοτικού συστήματος. Σήμερα, ακόμα μια τοποθέτηση έρχεται να προστεθεί στα λεγόμενα του πρώην υπουργού Οικονομικών.
Η οικονομολόγος και πρώην στέλεχος στο ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά, χαρακτήρισε αναπόφευκτη τη μείωση των συντάξεων, καλώντας την κυβέρνηση να περιορίσει τη συνταξιοδοτική δαπάνη.
Μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», είπε ότι παρότι οι συντάξεις έχουν μειωθεί, δεν έχουν εμφανίσει τις ίδιες απώλειες με το ΑΕΠ και επομένως «τρώνε» μέρος των πόρων της πραγματικής οικονομίας, οι οποίοι κατευθύνονται προς τους εργαζόμενους.
Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ, εξακολουθεί να τηρεί σκληρή στάση, ζητώντας περαιτέρω περικοπές (περικοπή της προσωπικής διαφοράς), γεγονός που δεν αποκλείεται να επιτευχθεί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου