Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Κάθε Μέρα Μ. Παρασκευή για τους περισσότερους στην χώρα

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Κάθε Μέρα Μ. Παρασκευή για τους περισσότερους στην χώρα

Του Σπύρου Γουδέβενου    

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα, και χρόνια τώρα η μέρα για τους πιστούς και τους λιγότερο πιστούς ήταν μία μέρα θλίψης λόγω του επιταφίου του Ιησού..... Και στις καλές εποχές για εμάς, όπου η ανεργία ήταν χαμηλή, δουλειές υπήρχαν και χρέη ΔΕΝ υπήρχαν αυτή την μέρα μία κατάθλιψη σε κυνήγαγε!

Μεγάλη Παρασκευή του 2017 και μετά από επτά χρόνια μνημονίων η φετινή Μ. Παρασκευή δεν φαντάζει τόσο διαφορετική από την προχθεσινή μέρα ή την Παρασκευή της προηγούμενης εβδομάδας. Και δεν είναι ότι χάθηκε το "θρησκευτικό συναίσθημα"!

Η κατάθλιψη της Μ. Παρασκευής έχει γίνει καθημερινότητα για την πλειοψηφία των πολιτών αυτής της χώρας. Με την ανεργία και την απληρωσία στον ιδιωτικό τομέα να μαστίζει πάνω από το μισό ενεργό πληθυσμό αυτής της χώρας, με την ανέχεια που προκύπτει από το παραπάνω, με τα χρέη και τις συνέπειες τους να συνθλίβουν όποια θέληση για ζωή, και κυρίως με την έλλειψη προοπτικής για ένα καλύτερο αύριο αφού νέο Μνημόνιο μας φέρνει ο Τσίπρας, η μελαγχολία της Μ. Παρασκευής γενικεύτηκε.

Ο λαός προοπτική Ανάστασης δεν βλέπει, και σαν καταθλιπτικός δύσκολα ακούει προτάσεις που θα τον βγάλουν από την μιζέρια του. 

Οι πιο λαμπρές όμως για την ανθρωπότητα σελίδες της Ιστορίας γράφτηκαν από "φωτεινές" μειοψηφίες που αψήφησαν τις μαυρίλες των εποχών τους και άνοιξαν νέους δρόμους. Σε τέτοιες "μειοψηφίες" που θα δώσουν όραμα και προοπτική μένει να ελπίζουμε. Στο Κίνημα, στους ανθρώπους που ακόμα κατεβαίνουν στον δρόμο για να διατηρήσουν το "καντήλι" της αριστεράς και του κινήματος αναμμένο, που και αυτοί βέβαια πρέπει να υπερβούν τους εαυτούς τους, αυτά που "ήξεραν" και να συντάξουν νέες προτάσεις, νέα αφηγήματα που θα συγκινήσουν, θα εμπνεύσουν και θα δώσουν την τελική νίκη στις δυνάμεις της εργασίας αυτού του τόπου..

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2017/04/blog-post_817.html#ixzz4eFVvz9i1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου