Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti αναμετέδωσε παγκοσμίως την ανάλυση του pronews.gr για τη νίκη του Ρ.Τ.Ερντογάν!

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΠΗΚΕ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
21:21
17/04/2017
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Τα κύρια σημεία της ανάλυσης του pronews.gr για την νίκη του Ρ.Τ.Ερντογάν στην Τουρκία αναδημοσιεύει, με αναφορά στην ιστοσελίδα και στον συντάκτη του κειμένου Θ.Ανδρεόπουλο, το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.
 
Στο άρθρο με τίτλο «Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει κάνει τη Δύση να ανησυχεί» σε ανταπόκρισή του Γκενάντι Μέλνικ, αναφέρει ότι "Πλέον ο Ρ.Τ.Ερντογάν έλαβε την απόλυτη εξουσία, και η ανεξέλεγκτη ενίσχυση του απειλεί τα συμφέροντα των δυτικών χωρών, γράφει η ελληνική ιστοσελίδα pronews.gr".
 
Η ανταπόκριση του RIA Novosti με το περιεχόμενο του άρθρου του pronew.gr μεταδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και μπήκε στις κύριες ειδήσεις του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου της Ρωσίας για σήμερα, 17 Απριλίου.
 
Σημειώνοντας τα κυριότερα σημεία του άρθρου του pronews.gr το RIA Novosti σημειώνει ότι «Είναι μια νίκη του Ερντογάν που θα τον οδηγήσει στην απόλυτη εξουσία στην τουρκική πολιτική σκηνή. Έχασε στις ακτές του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας ακτή, δηλαδή σε περιοχές που κυριαρχείται από την κοσμική ιδεολογική αντίληψη των πραγμάτων, και κατέκτησε όλη την τουρκική ενδοχώρα, η οποία εγκρίνει την ισλαμική προσέγγιση της Τουρκίας και την μετατροπή του ίδιου σε Χαλίφη».
 
Και συνεχίζει: «Οπως σημειώνει ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας του pronews.gr Θεόφραστος Ανδρεόπουλος "Οι καταγγελίες για νοθεία και αυτές αναμενόμενες ήταν. Έγιναν από τους κεμαλιστές που συνειδητοποιούν ότι οριστικά μπαίνουν στο περιθώριο της τουρκικής πολιτικής ιστορίας οι οποίοι με την σειρά τους υποστηρίζονται από τον ξένο παράγοντα. Είτε έγινε νοθεία είτε όχι την ίδια ακριβώς καταγγελία θα είχαν κάνει. Εάν όμως είχαν κερδίσει το δημοψήφισμα τότε θα το αποδέχονταν το αποτέλεσμα με χαρά.
 
Ο Ρ.Τ Ερντογάν κέρδισε και κάτι άλλο: Ουσιαστικά «απορρόφησε», «κατάπιε» το ΜΗΡ του οποίου τους ψηφοφόρους προσδοκά να τους εντάξει στο ΑΚΡ. Οι ψηφορόροι θεωρούνται ακραίοι εθνικιστές και απέχουν πολύ ιδεολογικά από τους κεμαλιστές εθνικιστές" λέει το άρθρο.
 
Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου του pronews.gr, ο Ερντογάν ο προτίμησε την σύνθεση των δύο μοντέλων διακυβέρνησης του κράτους, του ισλαμιστικού και του κεμαλικού αντί να επιδιώξει την απαξίωση του δεύτερου».
 
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του RIA Novosti που αναδημοσιεύει την ανάλυση του pronews.gr, εδώ.
 
Η ουσία είναι ότι στην Ελλάδα από όλα τα ΜΜΕ πάλι το pronews.gr μετά το Brexit και το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών ήταν το μόνο που προέβλεψε τη νίκη του Ρ.Τ.Ερντογάν έστω «με βραχεία κεφαλή».
 
Σημειώνουμε ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν πλέον αποκτά και το δικαίωμα κήρυξης πολέμου όποτε θέλει ενάντια σε όποιον θέλει, χωρίς την έγκριση της Εθνοσυνέλευσης. Μια χρήσιμη «λεπτομέρεια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου