Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Με το βλέμμα στις βουλευτικές εκλογές οι πρώτες δηλώσεις Λεπέν (21:21) Αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit polls η ηγέτις του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν για το αποτέλεσμα και του ευχήθηκε να πετύχει στο έργο του. Η Μαρίν Λεπέν δεν παρέλειψε να δώσει ραντεβού στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, ενώ χαρακτήρισε ιστορικά τα ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα της.

Πρόεδρος της Γαλλίας ο Εμανουέλ Μακρόν LIVE

macron8-630.jpg

AP Photo/Thibault Camus
Ο Εμανουέλ Μακρόν εξελέγη πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας εξασφαλίζοντας 65,5% έως 66,1% των ψήφων έναντι της Μαρίν Λεπέν (33,9% έως 34,5%), σύμφωνα με τα exit polls.
«Ανοίγει μια νέα σελίδα, αυτή της ελπίδας και της εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται», η πρώτη δήλωση Μακρόν.
Με το βλέμμα στις βουλευτικές εκλογές οι πρώτες δηλώσεις Λεπέν.

Η πρώτη αντίδραση από τα Ηλύσια Πεδία (22:01)

Ο απερχόμενος πρόεδρος «συνεχάρη θερμά» τον Εμανουέλ Μακρόν για της εκλογή του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρικό μέγαρο, ο Φρανσουά Ολάντ επισήμανε ότι η νίκη του Μακρόν δείχνει ότι η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών επιθυμεί να ενωθεί γύρω «από τις αξίες της Δημοκρατίας».

Αντιδράσεις οπαδών της Λεπέν (21:54)

Το πρωτοσέλιδο της Figaro (21:51)

Οι εκλογές σε αριθμούς - Δεύτερο... κόμμα η αποχή (21:46)

Σύμφωνα με τα exit polls, 20 εκατ. ψήφισαν τον Μακρόν, 11 εκατ. τη Μαρίν Λεπέν, 4 εκατ. ήταν τα λευκά/άκυρα - αριθμός ρεκόρ για προεδρικές εκλογές- ενώ σε 12 εκατ. υπολογίζονται όσοι απείχαν.
Γράφημα της Liberation | 

Η πρώτη αντίδραση από το επιτελείο Μελανσόν (21:39)

Η εκπρόσωπος του Ζαν-Λικ Μελανσόν, Raquel Garrido, δήλωσε πριν από λίγο:
«Είμαι ικανοποιημένη που η πλειοψηφία του γαλλικού λαού πήγε στις κάλπες για να ηττηθεί η Μαρίν Λεπέν (...) Εάν οι ψηφοφόροι μας είχαν πράξει διαφορετικά, ο Εμ. Μακρόν δεν θα είχε εκλεγεί. Έχουμε ένα πρόβλημα και αυτό είναι ότι ο πρόεδρος είναι λίγο αντιπροσωπευτικός. Τώρα υπάρχει κίνδυνος να δούμε την παλιά πολιτική σκηνή να επιστρέφει στις βουλευτικές εκλογές»

Βίντεο: Τρία, δύο, ένα... Μακρόν (21:34)

Η πρώτη δήλωση Μακρόν (21:25)

«Ανοίγει μια νέα σελίδα, αυτή της ελπίδας και της εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται», δήλωσε πριν από λίγο ο νικητής των προεδρικών εκλογών Εμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Με το βλέμμα στις βουλευτικές εκλογές οι πρώτες δηλώσεις Λεπέν (21:21)

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit polls η ηγέτις του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν για το αποτέλεσμα και του ευχήθηκε να πετύχει στο έργο του.
Η Μαρίν Λεπέν δεν παρέλειψε να δώσει ραντεβού στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, ενώ χαρακτήρισε ιστορικά τα ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα της.
AP Photo/Francois Mori
Οι Γάλλοι ψήφισαν τη συνέχιση της υπάρχουσας πολιτικής. Του ευχήθηκα να επιτύχει στο έργο του. Θα είμαι επικεφαλής της μάχης των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου

«Σύντομη» και «εγκάρδια» τηλεφωνική συνομιλία Μακρόν - Λεπέν (21:15)

Μακρόν - ΛεπένAP Photo/Bob Edme
Λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης, ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν είχαν μια «σύντομη» και «φιλική» τηλεφωνική συνδιάλεξη, σύμφωνα με το περιβάλλον του νέου προέδρου της Γαλλίας.

Μοσκοβισί: Σημάδι ελπίδας για την Ευρώπη (21:13)

Πιέρ ΜοσκοβισίAP Photo/Michel Eule
Θετικά ήταν τα σχόλια του Ευρωπαίου Επιτρόπου για οικονομικά θέματα, Πιερ Μοσκοβισί, για το εκλογικό αποτέλεσμα:
Η εκλογή του Μακρόν είναι μία μεγάλη νίκη για τις δημοκρατικές αξίες και ένα σημάδι ελπίδας για την Ευρώπη. Συγχαρητήρια! 

8ος πρόεδρος ο Μακρόν (21:02)

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξελέγη πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας εξασφαλίζοντας 65,5% έως 66,1% των ψήφων έναντι της Μαρίν Λεπέν (33,9% έως 34,5%), σύμφωνα με τα πρώτα exit polls.

Στις 22:00 δηλώσεις Μελανσόν για το εκλογικό αποτέλεσμα (20:57)

Ζακ ΜελανσόνEPA / LIONEL BONAVENTURE / POOL MAXPPP OUT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου