Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΒΟΥΛΗ «Δεν ψηφίζω, δεν ψηφίζω...

«Δεν ψηφίζω, δεν ψηφίζω...»

dendias_loverdos_kouroumplis.jpg

Ο Ν. Δένδιας τόνισε ότι «με ληστρικές επιδρομές στις τσέπες της αστικής τάξης ανάπτυξη δεν δημιουργείται». O Αν. Λοβέρδος μίλησε για «νέμεση» του ΣΥΡΙΖΑ. O Π. Κουρουμπλής είπε για τη Ν.Δ. ότι «Βρίσκεται σε σύγχυση και πανικό» | EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Την πρώτη –οργισμένη– αντίδραση της αντιπολίτευσης για το περιεχόμενο της συμφωνίας που ολοκληρώθηκε με τους δανειστές δέχθηκε η κυβέρνηση χθες στη Βουλή, κατά τη διάρκεια επικύρωσης διεθνούς σύμβασης στην Ολομέλεια, με Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη να ζητούν την παραίτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.
«Αναμένουμε να πράξει αυτό που υποσχέθηκε», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ν. Δένδιας, χρησιμοποιώντας παλαιότερη αναφορά του υπουργού Οικονομικών σχετικά με τη μείωση του αφορολογήτου. «Εδώ είναι Βουλή, δεν είναι φιλολογικός σύλλογος, ο καθένας έχει ευθύνη για όσα λέει και για όσα δεσμεύεται», συμπλήρωσε.
»Ο ίδιος καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ομιχλώδες τοπίο προκειμένου να μην αποσαφηνιστούν όσα συμφωνήθηκαν, υποστήριξε ακόμη ότι «με ληστρικές επιδρομές στις τσέπες της αστικής τάξης, ανάπτυξη δεν δημιουργείται».
Στην παραίτηση του υπουργού Οικονομικών επικέντρωσε και ο Αν. Λοβέρδος κατά τη διάρκεια της δικής του τοποθέτησης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφερόμενος στους όρους της συμφωνίας μίλησε για «νέμεση» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξέφρασε και από την πλευρά του τη βεβαιότητα πως όταν φτάσουν τα μέτρα στη Βουλή θα ψηφιστούν από «152 βουλευτές» μειώνοντας κατά το δοκούν την κυβερνητική πλειοψηφία, λόγω δεδομένης, κατά τις εκτιμήσεις του ιδίου, παραίτησης του κ. Τσακαλώτου.

«Πιστοποιητικό θανάτου»

Με σφοδρότητα εναντίον της κυβέρνησης τοποθετήθηκαν και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων, όπως ο Μ. Συντυχάκης από το ΚΚΕ. «Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι η συμφωνία αποτελεί εξιτήριο από το Μνημόνιο δεν ισχύει», είπε, υποστηρίζοντας πως «αντιθέτως αποτελεί πιστοποιητικό θανάτου για τα εργατικά δικαιώματα».
Από την Ενωση Κεντρώων τοποθετήθηκε ο Γ. Σαρίδης λέγοντας πως ο λαός γνωρίζει ποιοι έχουν την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, ενώ, τέλος, ο Γ. Αμυράς από το Ποτάμι, αφού επανέλαβε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα, σάρκασε την κυβέρνηση λέγοντας πως αποτελεί «τον Χάρι Πότερ» των Μνημονίων.
Την κυβερνητική απάντηση στις χθεσινές επικρίσεις έδωσε ο παριστάμενος υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής, ο οποίος καταλόγισε συνολικά στην αντιπολίτευση σύγχυση, ειδικότερα όμως «πανικό» στη Ν.Δ. «Βρίσκεται σε σύγχυση και πανικό επειδή έκλεισε η αξιολόγηση. Η κυβέρνηση ασχολείται με την Ελλάδα, ενώ η Νέα Δημοκρατία ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Θα μας κρίνει όλους ο ελληνικός λαός στις εκλογές στο τέλος της τετραετίας», είπε. Τόνισε δε, πως η κυβέρνηση θα καταβάλει νέες προσπάθειες προκειμένου να ελαττωθούν οι εξαρτήσεις της χώρας από τους δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου