Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Μετά τη Βουλή η δικαιοσύνη

Μετά τη Βουλή η δικαιοσύνη

kontonis-kammenos-vouli.jpg

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Κόκκινο» χτύπησε το πολιτικό θερμόμετρο τη Δευτέρα (ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών) στη Βουλή μετά τη σκληρή σύγκρουση του Σταύρου Κοντονή και του Πάνου Καμμένο με τη ΝΔ και την αντιπολίτευση. Το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη, μετά τη φορτισμένη συνεδρίαση της Ολομέλειας.
Οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Άμυνας απάντησαν στις επιθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τις τηλεφωνικές επαφές του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη για το θέμα του Noor One και τους δύο τόνους ηρωίνης.
Κατά τη συνεδρίας, η οποία έγινε ανήμερα της... Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, Σ. Κοντονής και Π. Καμμένος απάντησαν στις καταγγελίες για αντιθεσμικές παρεμβάσεις στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης και πέρασαν στην αντεπίθεση.
Από την πλευρά της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «σκευωρία με σκοπό να κατηγορηθεί ο πρόεδρος της Ν.Δ.».

«Κάνατε τη δίκη Μαρινάκη και δεν απαντήσατε στα ερωτήματα»

Αρχικά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, χαμηλώνοντας τους τόνους, έθεσε πλήθος ερωτημάτων, όπως τι συζήτησε ο Π. Καμμένος με τον Μ. Γιαννουσάκη.
«Εσείς εδώ, κάνατε τη δίκη του κ. Μαρινάκη», είπε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, προτρέποντάς τον, εάν έχει στοιχεία για τον κ. Μαρινάκη, να τα πάει στον εισαγγελέα.

«...ταυτίζεται μ' έναν επιχειρηματία»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας, χαρακτήρισε αρχικά το ερώτημα «τέχνασμα για να μεταφερθεί η συζήτηση αλλού». 
Ο Πάνος Καμμένος, διαπίστωσε πως «για πρώτη φορά μετά τη εποχή του Κοσκωτά έχουμε την αξιωματική αντιπολίτευση να ταυτίζεται μ' έναν επιχειρηματία» καλώντας τη Νέα Δημοκρατία να μην παρέχει ασυλία στον Βαγγέλη Μαρινάκη, την ώρα που ελέγχεται για ποινικά αδικήματα.

Αδ. Γεωργιάδης: «Σκευωρία με σκοπό να κατηγορηθεί ο πρόεδρος της Ν.Δ.»

«Δεν απαντήσατε σε κανένα από τα ερωτήματά μου, όπως τι λέγατε για 21 λεπτά με τον κ. Γιαννουσάκη;», επέμεινε ο κ. Γεωργιάδης που συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας εγνώριζε ή δεν εγνώριζε – κι εάν ναι, γιατί συνάντησε τον κ. Μαρινάκη;»
Ο κ. Γεωργιάδης δεν δίστασε να κάνει λόγο για σκευωρία με σκοπό να κατηγορηθεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και έτσι «να βγαίνει για 10 χρόνια ο κ. Τσίπρας».
«Bοά η κοινωνία για τις σχέσεις Μαρινάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη»
«Η υπόθεση NOOR ONE δεν είναι απλή υπόθεση ναρκωτικών. Έχει διεθνείς προεκτάσεις. Είναι μια υπόθεση που αφορά την ελληνική ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως υπουργό Εθνικής Άμυνας» υποστήριξε με τη σειρά του ο Πάνος Καμμένος, προκειμένου να δικαιολογήσει την εμπλοκή του στο θέμα.
Όσον αφορά τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τον Μ. Γιαννουσάκη, παραδέχθηκε την τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του και πρόσθεσε «δεν υιοθετούμε αβασάνιστα ό,τι λέει ένας ισοβίτης» αλλά «δεν οφείλουμε να τα διερευνήσουμε;».
Ο υπουργός είπε ακόμα πως είναι καθήκον του να προστατέψει τον μάρτυρα «όταν αποκαλύπτει πρόσωπα όσο ψηλά κι αν είναι» και πως αν ήθελε να κάνει παρανομία δεν θα μίλαγε από το δικό του κινητό όπως έκανε στην προκειμένη περίπτωση.
Ο Πάνος Καμμένος, αυξάνοντας την πίεση προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε πως «βοά η κοινωνία για τις σχέσεις Μαρινάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη» και συνέχισε: «Μπορείτε να διατηρείτε ό,τι σχέσεις θέλετε, ένα πράγμα δεν μπορείτε. Όταν αυτοί ελέγχονται για σοβαρά ποινικά αδικήματα να μπαίνετε μπροστά και να τους παρέχετε ασυλία».

Στ. Κοντονής: «Η δικαιοσύνη θα μιλήσει»

Στη συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απάντησε στην ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού.
Ο υπουργός περιέγραψε την αλληλουχία των γεγονότων και ανέφερε πως διεξάγονται τρεις παράλληλες έρευνες, με αφετηρία τη συνομιλία Καμμένου-Γιαννουσάκη.
Αναφερόμενος στον ισοβίτη, είπε:
«Όλες οι καταγγελίες -ακόμα και οι πιο αντιφατικές- θα ελεγχθούν μέχρι κεραίας. Η Δικαιοσύνη θα μιλήσει. Θα λάμψει η αλήθεια».
Ο υπουργός, χωρίς να κατονομάσει το Βαγγέλη Μαρινάκη σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του είπε:
«Όλοι ελέγχονται σε αυτόν τον τόπο. Κανείς δεν θα μείνει στο απυρόβλητο. Αυτή είναι η υπόσχεση της κυβέρνησης».
Στο σημείο αυτό έθεσε ρητορικά το ερώτημα: «Πότε άρχισε ο ορυμαγδός των δημοσιευμάτων στον Τύπο» για να απαντήσει ο ίδιος: «Μετά τον έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία του εφοπλιστή».

Στη Βουλή οι καταγγελίες Γιαννουσάκη

Ως προς τα πολιτικά εμπλεκόμενα πρόσωπα, η δικογραφία, όσον αφορά τις καταγγελίες του ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, θα διαβιβαστεί μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα στη Βουλή.
Αντίθετα, ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, η δικογραφία θα παραμείνει στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, η οποία διενεργεί ήδη έρευνα για τα καταγγελλόμενα με την εποπτεία του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσου.
Αναλυτικότερα, στη Βουλή διαβιβάζεται εντός των προσεχών ημερών από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (διαμέσoυ του υπουργείου Δικαιοσύνης) ο φάκελος με τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη και ενός ακόμη τρίτου προσώπου, ως προς το σκέλος εκείνο στο οποίο εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.
Στη συνέχεια, αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, Πάνου Καμένου με τον επίμαχο έγκλειστο ισοβίτη.
Η αναφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη βρίσκεται στον δρόμο προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών, Παναγιώτη Μπρακουμάτσο.
Να σημειωθεί ότι, οι δικογραφίες που θα σταλούν στη Βουλή θα περιλαμβάνουν όλες τις καταγγελίες για την επίμαχη υπόθεση που αφορούν πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Καταθέτει την Τετάρτη

Συμπληρωματικά στοιχεία σχετικά με τους χρηματοδότες στην υπόθεση μεταφοράς των ναρκωτικών αναμένεται να καταθέσει την προσεχή Τετάρτη 28 Ιουνίου στην ανακρίτρια Πειραιά που χειρίζεται την υπόθεση ο καταδικασθείς επιχειρηματίας Ευθύμης Γιαννουσάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 19 Ιουνίου εστάλη «πρόσκληση» στις φυλακές από τον εισαγγελικό λειτουργό που χειρίζεται την υπόθεση. Ο κ. Γιαννουσάκης αυτήν τη στιγμή κρατείται στις φυλακές Χαλκίδας και αναμένεται να μεταχθεί εκ νέου στις φυλακές Κορυδαλλού.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται σχετική έρευνα της Εισαγγελίας Πειραιά προκειμένου να ελεγχθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τραπεζικά εμβάσματα που εστάλησαν από εταιρείες ελληνικών συμφερόντων στην εταιρεία του «Noor One».
H έρευνα της εισαγγελίας ξεκίνησε μετά από ανώνυμες καταγγελίες που εστάλησαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και μεταβιβάστηκαν στην εισαγγελία Πειραιά.
Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος σε 7 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων μεταξύ των οποίων και ναυτιλιακές, ενώ τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν δεν αποκλείεται να μπουν και να συσχετισθούν στον ίδιο φάκελο της υπόθεσης.
• Η «Εφημερίδα των Συντακτών» παρακολούθησε την υπόθεση από την πρώτη στιγμή των συλλήψεων το 2014 και των κατασχέσεων του θανατηφόρου φορτίου μέχρι και σήμερα που η πολιτική ζωή αφέθηκε στους συνεχιζόμενους αντιφατικούς ισχυρισμούς του Μ. Γιαννουσάκη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου