Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Πολάκης: Η είδηση για κομμένη εξέταση του καρκίνου και η αλήθεια

Πολάκης: Η είδηση για κομμένη εξέταση του καρκίνου και η αλήθεια

Τις θέσεις του για την υπόθεση της κατάργησης της εξέτασης για τον καρκίνο του μαστού, μετά την απόφαση του ΣτΕ, εξηγεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης με ανάρτησή του στο facebook.
Ο κ. Πολάκης αναφέρει ότι ήταν υποχρεωμένος να ακυρώσει τις εξετάσεις και δηλώνει ότι σε λίγες ημέρες θα εκδοθεί νέα απόφαση μετά από απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.
Η ανάρτηση Πολάκη:
Η «είδηση «και η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!
Πριν λίγες μέρες υπέγραψα υπουργική απόφαση με την οποία ακύρωσα μια προηγούμενη η οποία περιείχε την κάλυψη από τον εοπυυ μιας διαγνωστικής εξέτασης (oncotype) που αφορά γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού και η οποία βοηθάει στην επιλογή της κατάλληλης χημειοθεραπείας για τις ασθενείς αυτές .
ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ !!!!
Υπήρξε απόφαση του ΣΤΕ που διέτασσε την ακύρωση της απόφασης μετά την προσφυγή ασθενούς η οποία με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθετε η προηγούμενη υπουργική απόφαση ΔΕΝ καλυπτόταν από τον εοπυυ για να κάνει την εξέταση !!!!
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ :
Θα εκδοθεί νέα απόφαση σε λίγες μέρες ,μετά από εισήγηση -που απαιτείται- από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας η οποία θα ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ την προηγούμενη και θα ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΤΑΝ μέχρι τωρα(τους άνω των 65 ετών ασθενείς)
Το ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ ΟΙΣΤΡΟΣ ορισμένων έχει φτάσει σε όρια ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑΣ πλέον !!!
Το ίδιο σας κάνει .Που να φάτε τα σκωτια σας η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι αυτά που κάνουμε ΕΜΕΙΣ και όχι ο βόθρος που είστε ΕΣΕΙΣ !!!

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από απόφαση του ΣτΕ (2457/2016) που ζητούσε από το υπουργείο Υγείας την ανάκληση παλαιότερης απόφασης για την αποζημίωση της εξέτασης «Oncotype DX” για ασθενείς με καρκίνο του μαστού, καθώς το όριο ηλικίας ήταν τα 65 έτη. Το ΣτΕ δικαίωσε έτσι την ασθενή που είχε κάνει προσφυγή, όταν ο ΕΟΠΥΥ λόγω ορίου ηλικίας δεν είχε καλύψει την εν λόγω ακριβή εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου