Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΒΟΥΛΗ Live η συζήτηση του νομοσχεδίου για την υγεία

Live η συζήτηση του νομοσχεδίου για την υγεία UPD

polakis-xanthos-2-630.jpg

Σε Παύλο Πολάκη και Ανδρέα Ξανθό τα «πυρά» της αντιπολίτευσης | ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια, όπου συνεχίζεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και θα ακολουθήσει η ψήφισή του. 
Στις τέσσερις τροπολογίες του νομοσχεδίου προστέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης και άλλη μία, προκαλώντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
Οι τροπολογίες αφορούν:
● Καθορισμό του τρόπου λειτουργίας των Τοπικών Ομάδων Υγείας, το πρώτο επίπεδο παροχών υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα
● Εκ νέου παράταση της θητείας των υπηρετούντων επικουρικών ιατρών σε Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΦΠΥΥ), καθώς και του επικουρικού προσωπικού της παρ. 2 του άρθρου 10 του ν. 3329/2005 που υπηρετεί επίσης σε ΦΠΥΥ
● Ρύθμιση θεμάτων μετάταξης προσωπικού που έχει διοριστεί στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας ή σε εποπτευόμενους φορείς αυτού για σοβαρούς προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους κ.λπ.
● Ρύθμιση θεμάτων ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΚΑΒ και δαπανών ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Υπουργείου Υγείας
● Ρύθμιση θεμάτων ΕΟΠΥΥ
● Άμεση πρόσληψη 150 υπαλλήλων σε προ-αναχωρησιακά κέντρα κράτησης αλλοδαπών κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, επικαλούμενη έκτακτες ανάγκες.

Φ. Γεννηματά: Παρακαταθήκη όσα έκανε ο Γιώργος Γεννηματάς

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα έπρεπε να είναι ένα ζήτημα που όχι απλώς δεν έπρεπε να διχάζει αλλά να ενώνει» ανέφερε στην ομιλία της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι «η παρακαταθήκη μας είναι όσα έκανε ο Γιώργος Γεννηματάς με τη δημιουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας».
Η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι « καλύπτει την περίοδο 2004-2009» οπότε σύμφωνα με την ίδια «το Εθνικό Σύστημα Υγείας εγκαταλείφθηκε και η σπατάλη στο φάρμακο έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη». Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «και σήμερα οι κομματικές παρεμβάσεις γίνονται καθεστώς και η αδιαφάνεια κυριαρχεί».
Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντί να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες δομές, διακυρήσσει ότι θα δημιουργήσει άλλες, χωρίς μελέτες και πόρους, προφανώς για να κάνει προσλήψεις συμβασιούχων.
Φώφη ΓεννηματάEUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της δεν θα συναινέσει στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης «καθώς δεν βοηθά τους πολίτες και τα προβλήματά τους».
«Θα καταψηφίσουμε με σεβασμό στους πολίτες που ταλαιπωρούνται, με τη δέσμευσά μας ότι θα είναι προτεραιότητά μας ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, για το οποίο θα συμβάλλουμε στη δημιουργία του», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου