Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Νεκροί και τσουνάμι από τα 8,2 Ρίχτερ στο Μεξικό



Νεκροί και τσουνάμι από τα 8,2 Ρίχτερ στο Μεξικό

Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 3 μέτρων

Νεκροί και τσουνάμι από τα 8,2 Ρίχτερ στο Μεξικό
ΟΥAaAa
Σεισμική δόνηση μεγέθους 8,2 R σημειώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανοιχτά των ακτών του Μεξικού προκαλώντας θύματα και μεγάλες καταστροφές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία Τσιάπας από την σεισμική δόνηση, την ισχυρότερη από το 1985 που έπληξε την χώρα. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός καταγράφηκε σε θαλάσσια περιοχή, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Πιχιχιάπαν, κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα. Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 3 μέτρων. Στο Εκουαδόρ δόθηκε εντολή για την εκκένωση δύο περιοχών.


Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα τοπική ώρα. Στην Πόλη του Μεξικού, πολίτες βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους.


Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία Τσιάπας και δύο παιδιά σκοτώθηκαν στη γειτονική πολιτεία Ταμπάσκο. Εκφράζονται δε φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 50 μετασεισμοί και τουλάχιστον 200.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Πολλοί είναι και οι τραυματίες όπως φαίνεται από την κατάσταση που επικρατεί έξω από τα νοσοκομεία, όπου στοιβάζονται ασθενείς και φορεία.






Ο Μεξικανός πρόεδρος δήλωσε ότι τουλάχιστον 50 εκατομμύρια άνθρωποι ένιωσαν τη δόνηση. Ανέφερε επίσης ότι δεν φοβάται τόσο το τσουνάμι, όσο τους μετασεισμούς που θα έρθουν και οι οποίοι μπορεί να ξεπεράσουν σε μέγεθος τα 7 Ρίχτερ.





Completamente destrozada puerta de cristal del Aeropuerto Internacional de Ciudad de México durante el terremoto.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου