Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Οι τυφώνες απειλούν τοξικές περιοχές καθώς ο τυφώνας Irma πλησιάζει

Οι τυφώνες απειλούν τοξικές περιοχές καθώς ο τυφώνας Irma πλησιάζει

Ο Οργανισμός Προστασίας Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Πολιτειών εργάζεται για να βοηθήσει στη διασφάλιση κάποιων από τις πιο μολυσμένες τοποθεσίες τοξικών αποβλήτων των ΗΠΑ,

καθώς ο τυφώνας Irma πλησιάζει στη Φλόριντα. Υπάλληλοι της υπηρεσίας εκκενώνουν τις περιοχές από το προσωπικό, ασφαλίζουν τον εξοπλισμό και διασφαλίζουν τα επικίνδυνα υλικά πριν από τις αναμενόμενες καταιγίδες και τις έντονες βροχές.
 Το Associated Press έλεγξε 6 από τις 54 επικίνδυνες τοποθεσίες στη Φλόριντα αυτή την εβδομάδα, πριν από την άφιξη της Irma, σε όλο το Μαϊάμι, σε περιοχές με χαμηλό επίπεδο πλημμύρας. Δεν υπήρχε εμφανής εργασία στις τοποθεσίες που επισκέφθηκε το AP.
Η ΕΡΑ (Οργανισμός Προστασίας Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Πολιτειών) δήλωσε ότι εάν δεν υπήρχε δραστηριότητα, τότε οι χώροι θα πρέπει να θεωρούνται ασφαλείς, αλλά θα παρακολουθούνται στενά. Οι χώροι βρίσκονταν σε διάφορα στάδια προσπαθειών καθαρισμού.
 Το AP δεν ήταν σε θέση να αξιολογήσει πλήρως την ετοιμότητα κάθε τοποθεσίας για τον τυφώνα.
 Μια ανάλυση κινδύνου από την EPA κατέληξε στο συμπέρασμα το 2012, ότι οι πλημμύρες σε τέτοιους χώρους στη Νότια Φλόριντα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, με τη διασπορά μολυσμένου εδάφους και μολυσμένων υπόγειων υδάτων. Οι πλημμύρες θα μπορούσαν να διαταράξουν τους επικίνδυνους ρύπους και να μολύνουν τα κοντινά ακίνητα ή τα υπόγεια ύδατα, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών πηγαδιών, δήλωσε η Elizabeth "Betsy" Southerland, που συνταξιοδοτήθηκε τον περασμένο μήνα ως διευθυντής επιστήμης και τεχνολογίας στο γραφείο ύδατος της EPA μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας.
 Μια πρόσφατη ανάλυση για το Γραφείο Κυβερνητικής Ευθύνης, από δύο ερευνητές του Αμερικανικού Πανεπιστημίου, διαπίστωσε ότι μια απότομη καταιγίδα στη Νότια Φλόριντα, μόλις από 1 έως 4 πόδια, θα μπορούσε να κατακλύσει τις μισές περιοχές από αυτές που επισκέφθηκε το AP τις τελευταίες ημέρες. Η Irma προβλέπεται να δώσει ύψος νερού μέχρι τα 12 πόδια.
 Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για την περιοχή Miami Drum Services. Βρίσκεται πάνω από έναν υδροφόρο ορίζοντα πόσιμου νερού σε μια έντονα βιομηχανική περιοχή. Ο χώρος υποδεχόταν κάποτε περισσότερα από 5.000 βαρέλια διαφόρων χημικών ουσιών, μερικά από τα οποία αφέθηκαν εκεί, αφού πλύθηκαν τα μεταλλικά δοχεία, με καυστικό διάλυμα καθαρισμού. Αυτό το διάλυμα, αναμεμειγμένο με τα χημικά υπολείμματα στα βαρέλια, διαρρέει σε πηγή πόσιμου νερού.
 Μετά το δημοσίευμα του ΑΡ την περασμένη εβδομάδα, η EPA δήλωσε ότι είχε επανεξετάσει τις αεροφωτογραφίες επιβεβαιώνοντας ότι 13 από τις 41 τοποθεσίες που επλήγησαν από τον Harvey είχαν πλημμυρίσει και βίωσαν πιθανές ζημιές, λόγω της καταιγίδας. Η EPA επιβεβαίωσε επίσης, ότι το προσωπικό της δεν είχε επισκεφθεί ακόμα τους χώρους του Χιούστον.
 Έκτοτε, η ΕΡΑ δημοσιεύει καθημερινές ενημερώσεις σχετικά με τις προσπάθειές της. Τη Δευτέρα, ο οργανισμός διοργάνωσε περιοδεία σε μια από τις περιοχές του Χιούστον που αναφέρθηκαν από το AP, παρόλο που το AP δεν ενημερώθηκε για την εκδήλωση Τύπου και δεν ήταν σε θέση να παρευρεθεί. Αφού το ΑΡ ενημέρωσε την EPA στην Ουάσιγκτον νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι δημοσιογράφοι του είχαν αναλύσει τις τοποθεσίες στη Νότια Φλόριντα, ο οργανισμός προειδοποίησε με ένα δελτίο τύπου ότι "απαγορεύεται η μη εξουσιοδοτημένη είσοδος σε οποιαδήποτε τοποθεσία πριν ή μετά την καταιγίδα, επειδή οι τοποθεσίες μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και να αποτελέσουν σημαντικές απειλές για την ανθρώπινη υγεία ».
 Μετά το διορισμό του από το Trump, ο διαχειριστής της EPA, Scott Pruitt, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ο καθαρισμός των τοποθεσιών αυτών συγκαταλέγεται στις κορυφαίες προτεραιότητες της πολιτικής του. Όρισε ομάδα εργασίας για να μελετήσει γρήγορα το ζήτημα, υιοθετώντας 42 συστάσεις και λέγοντας ότι ήθελε να δημιουργήσει λίστα "των κορυφαίων 10" από τις πιο επικίνδυνες τοποθεσίες.

Σχετική Ενημέρωση el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου