Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Σε δίκη οι δήμαρχοι Χαλανδρίου και Ζωγράφου, παρά την ψήφιση νόμου που παύει τις διώξεις τους!

Σε δίκη οι δήμαρχοι Χαλανδρίου και Ζωγράφου, παρά την ψήφιση νόμου που παύει τις διώξεις τους!

Σε δίκη καλούνται την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 οι δήμαρχοι Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, καθώς και οι Διευθυντές Διοικητικού των 2 Δήμων, διότι το 2014 αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία για τον "επανέλεγχο" των συμβάσεων των υπαλλήλων του Δήμων και πρωτοστάτησαν στο "εντέλλεσθε" των 5 Δημάρχων που εναντιώνονταν στην υποτιθέμενη αξιολόγηση, η οποία θα οδηγούσε στην απόλυση 6.500 υπαλλήλους στους Δήμους

Στο Γ' Τριμελές Πλημμελιοδικείο Αθηνών καλούνται να δικαστούν την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, καθώς και οι Διευθυντές Διοικητικού των 2 Δήμων, επειδή το 2014 αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία για τη δήθεν αξιολόγηση και τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων των υπαλλήλων του Δήμου, που αποτελούσαν πρόσχημα για απολύσεις, όπως απαιτούσε η τότε κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι στο άρθρο 100 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ, που ψηφίστηκε το καλοκαίρι στη Βουλή υπό τον τίτλο: “Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.). Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α.. Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας. Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις”, προβλέπεται η «παύση πειθαρχικών και ποινικών διώξεων δημοτικών υπαλλήλων και αρμοδίων προς διορισμό οργάνων των ΟΤΑ για μη χορήγηση στοιχείων εργαζομένων»
Σημειώνεται ότι η άρνηση του δημάρχου Χαλανδρίου προέκυψε ως αποτέλεσμα ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Σ. Ρούσσος είχε κληθεί στον εισαγγελέα Εφετών στις 22 Οκτωβρίου 2014 με κλήση υπόπτου για παροχή εξηγήσεων!
Στη σελίδα του στο facebook ο Σίμος Ρούσσος σχολιάζει:
«Άργησαν λίγο αλλά δεν μας ξέχασαν. Σε δίκη λοιπόν την 1η Νοεμβρίου 2017 για το "εντέλλεσθε"δημάρχου και την μη παράδοση στοιχείων που θα οδηγούσαν σε 200 απολύσεις εργαζομενων στον δήμο Χαλανδρίου. Μεγάλη μας τιμή...»
(επιμέλεια: Η.Τ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου