Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Η Βόρεια Κορέα έτοιμη για εκτόξευση πυραύλου που μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα έτοιμη για εκτόξευση πυραύλου που μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ
Πηγή: KCNA/via REUTERS
Σύμφωνα με πληροφορίες ρώσου βουλευτή, η Βόρεια Κορέα προτίθεται να πραγματοποιήσει δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, ο οποίος θα μπορούσε να πλήξει τις δυτικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Διαβάστε επίσης

Ο Αντόν Μαρόζοφ έκανε τις ιδιαιτέρως ανησυχητικές δηλώσεις, μετά την συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμους βορειοκορεάτες αξιωματούχους στην Πιονγιάνγκ.
Ο Μαρόζοφ, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Ρωσικής Δούμας, είχε επισκεφθεί ως μέλος τριμελούς αντιπροσωπείας ρώσων βουλευτών την Πιονγιάνγκ, στο διάστημα 2-6 Οκτωβρίου, με σκοπό να συζητήσουν την ειρηνική επίλυση της κρίσης στην Κορεατική χερσόνησο.
 «Ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν νέες δοκιμαστικές εκτοξεύσειςενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς. Μας παρουσίασαν μάλιστα μαθηματικούς υπολογισμούς, που όπως πιστεύουν αποδεικνύουν ότι ο πύραυλος τους μπορεί να πλήξει τις δυτικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Μαρόζοφ σύμφωνα με το Ria Novosti.
Video: Η έκτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας
«Αυτό που είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε είναι ότι σκοπεύουν να εκτοξεύσουν ένα ακόμη πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς στο προσεχές μέλλον», δήλωσε ο Μαρόζοφ ,προσθέτοντας ότι «γενικά οι διαθέσεις τους» στην Πιονγιάνκ είναι «μάλλον εχθρικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου