Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Υπάρχει μία Καταλονία που ψηφίζει. Κι άλλη που παραμένει σπίτι της

Υπάρχει μία Καταλονία που ψηφίζει. Κι άλλη που παραμένει σπίτι της. Στα περισσότερα εκλογικά κέντρα ο κόσμος ψηφίζει κανονικά. Υπήρξαν κάποια μεμονωμένα επεισόδια τα οποία όμως έληξαν. Υπήρξαν κατασχέσεις της κάλπης σε πολλά κέντρα. Υπήρξαν και μικροτραυματισμοί. Και λιποθυμίες. Και σφαίρες καουτσούκ όταν κάτι κιγκλιδώματα πετώντας στον αέρα έπεφταν πάνω σε περιπολικά. Είναι αδύνατον κάποιες χιλιάδες αστυνομικοί να σταματήσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.
Το βράδυ, κι αφού η τρίτη πλευρά, ο δρόμος, θα έχει ικανοποιήσει την επιθυμία της να ψηφίσει, οι άλλες δύο πλευρές, οι πολιτικές, θα κάνουν καταμέτρηση δυνάμεων. Η καταλανική κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε καμία διακήρυξη ανεξαρτησίας. Αυτό που ήθελε το πέτυχε. Πιό πολύ νοιάζονταν για το τι μετέδιδαν τα ξένα πρακτορεία από το τι πραγματικά συνέβαινε σε όλη την Καταλονία. Η δεύτερη πλευρά, η κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης επίσης θα θεωρεί ότι επέβαλε τον νόμο χωρίς θύματα ( αν στο μεταξύ δεν προκληθεί τίποτα χειρότερο). Με έναν ντροπιαστικό τρόπο.
Τα κινητά τηλέφωνα καταγράφουν τα πάντα, εκτός από τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτογράφους. Μην ανησυχείτε. Το μπαντντεφερ ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές δείχνει μόνο δύο αποτυχημένους... Που τροφοδότησαν μία εμφυλιοπολεμική τακτική που δεν είχε ανάγκη η χώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου