Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Αποσύρθηκε η αυτεπάγγελτη δίωξη Ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας για πλειστηριασμούς

Αποσύρθηκε η αυτεπάγγελτη δίωξη

Ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας για πλειστηριασμούς [Live]



Ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας για πλειστηριασμούς [Live]
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
  • 0
Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με μέτρα θεραπείας αντί ποινών για ψυχικά και διανοητικά ασθενείς. Σύμφωνα με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής από τον κ. Κοντονή, αποσύρεται η παράγραφος 2, με αποτέλεσμα να μην απειλούνται με αυτεπάγγελτη δίωξη όσοι απειλούν συμβολαιογράφους και να απαιτείται έγκληση από το θύμα.

Με τις νέες αλλαγές η τροπολογία προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία όσων:

  • Ασκούν βία σε συμβολαιογράφους.
  • Παρακωλύουν την διεξαγωγή πλειστηριασμών είτε αυτοί διεξάγονται σε Ειρηνοδικεία είτε ηλεκτρονικά σε συμβολαιογραφικά γραφεία.
Δείτε ολόκληρη την τροπολογία εδώ



Αναβρασμός στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Παρουσία πλειάδας υπουργών (Κοντονής, Τσακαλώτος, Σκουρλέτης, Τόσκας, Παπανάτσιου) πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με 20-25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένοι εκ των οποίων διατύπωσαν την άποψη ότι με την εν λόγω διάταξη «ενισχύουμε το κίνημα κατά των πλειστηριασμών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι βουλευτές φέρεται να έθεσαν τον έντονο προβληματισμό τους, υποστηρίζοντας ότι είναι εκ του περισσού η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία, καθώς καλύπτεται από το ισχύον ποινικό πλαίσιο, ενώ ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Φίλης, πρότεινε να υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση από την οποία να φαίνεται ότι «προστατεύουμε την λαϊκή κατοικία».

Ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος έφυγε πρώτος από την σύσκεψη δείχνοντας εκνευρισμένος, φέρεται να δήλωσε στους βουλευτές ότι δεν γίνεται να αποσυρθεί η τροπολογία, γιατί «θα έχουμε πρόβλημα με τους δανειστές», ενώ ερωτηθείς αν είπε πως πέφτει η κυβέρνηση αν δεν ψηφιστεί η εν λόγω διάταξη, δεν απάντησε.

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κοντονής επιχείρησε να αιτιολογήσει το περιεχόμενο της διάταξης, λέγοντας ότι υπάρχει «λανθασμένη αντίληψη» κάποιων, καθώς δεν πρόκειται για μια νέα νομοθετική ρύθμιση αφού, όπως είπε, δεν αλλάζει το υφιστάμενο πλαίσιο περί αυτεπαγγέλτου σε δημόσιους χώρους, όπως τα Ειρηνοδικεία.

  • «Μασάζ» Κοντονή στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς
Σε συγκεντρώσεις κατά της τροπολογίας που προβλέπει διώξεις εναντίον όσων εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς κάλεσε η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. 

Συγκεκριμένα, στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πολίτες, μέλη της ΑΔΕΔΥ, κομμάτων και συλλογικοτήτων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την τροπολογία που ψηφίζει η κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς. Λίγο αργότερα, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και μέλη του ΠΑΜΕ.

Επεισόδιο με Κουτσούμπα

Ενα σοβαρό περιστατικό που συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης, περιμετρικά του Κοινοβουλίου, έρχεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ.

Πρόκειται για περιστατικό, όπως καταγγέλθηκε, «παρεμπόδισης» από δυνάμεις των ΜΑΤ του γ.γ. της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δ.Κουτσούμπα και βουλευτών του ΚΚΕ από το να εισέλθουν στη Βουλή, όταν εκείνοι απομακρύνθηκαν από τον κορμό της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σύνταγμα.

    Τροπολογία για άρση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά

    Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης κατατέθηκε και η τροπολογία για τη μείωση από 24% στο 13% του ΦΠΑ στη Λέρο, τη Λέσβο, την Κω, τη Σάμο και τη Χίο. Σημειώνεται ότι ο μειωμένος ΦΠΑ έληγε 31/12/2017.

    Προκειμένου, η άρση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά να γίνει πιο «εύπεπτη» από τους νησιώτες, η κυβέρνηση εξήγγειλε ειδικό επίδομα.
    in.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου