Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ακροδεξιός ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα»

«Ακροδεξιός ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα» UPD

juncker-630.jpg

Ζαν-Κλoντ ΓιούνκερAP Photo/Olivier Matthys
Κατά «κάθε προκατάληψης» απέναντι στη νέα κυβέρνηση της Αυστρίας που θα συγκυβερνήσει με την άκρα δεξιά, το Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας (FPÖ), τάχθηκε χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον συντηρητικό καγκελάριο της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Προς επίρρωσιν των λεγομένων του ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έφερε το παράδειγμα της ελληνικής κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Θα συνεργαστούμε με όλους του Αυστριακούς υπουργούς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως συνεργαζόμαστε επίσης με τον ακροδεξιό εταίρο του κ. Τσίπρα, όπως συνεργαζόμαστε με τα ακροδεξιά κόμματα στη Βουλγαρία, στη Σλοβενία. Γιατί μεγαλοποιείτε το θέμα της Αυστρίας και εθελοτυφλείτε όταν πρόκειται για άλλες περιπτώσεις;»
«Αυτή η κυβέρνηση πήρε θέση πολύ καθαρά υπέρ της Ευρώπης κι αυτό είναι που μετράει για εμένα», επέμεινε ο Γιούνκερ και συνέχισε: «Θα κρίνουμε την αυστριακή κυβέρνηση, όπως όλες τις κυβερνήσεις, από τις πράξεις της».
Πάντως, «το κυβερνητικό πρόγραμμα μας βρίσκει σύμφωνους σχεδόν κατά 100%», διευκρίνισε.
Η αναφορά στον Π. Καμμένο γίνεται στο 10:14
«Είμαστε μια φιλοευρωπαϊκή χώρα, είμαστε μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο Κουρτς.
Θυμίζουμε ότι η Βιέννη ετοιμάζεται να αναλάβει την εναλλασσόμενη προεδρία της Ε.Ε. το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

ΑΝ.ΕΛΛ.: Κακοήθειες

Εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων αντίδραση ήρθε από την εκπρόσωπο του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου, η οποία έκανε λόγο για «κακοήθειες» από την πλευρά του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Οι εκλεκτικές σχέσεις του κ. Γιούνκερ με την αυστριακή και νεοναζιστική ακροδεξιά δεν κρύβονται, όσο και αν προσπαθεί να βρει ανυπόστατες και σαθρές δικαιολογίες. Είναι κακοήθεια εκ μέρους του Προέδρου της Κομισιόν να εξισώνει το νεοναζιστικό κόμμα της Αυστρίας με το κεντρώο και πατριωτικό κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναζητώντας άλλοθι για να δικαιολογήσει τη στάση του» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαδοπούλου για να προσθέσει «και είναι δυστυχώς προφανέστατο ποιοι πολιτικοί ενισχύουν με τη στάση τους την ακροδεξιά στην Ευρώπη. Και μετά χύνουν κροκοδείλια δάκρυα...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου