Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ

Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ

karditsa-630.jpg

Φανάρι Καρδίτσας | Βιργινία Βασιλιάγκου
Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ και από τα βόρεια, με χιονοπτώσεις στα κεντρικά, ανατολικά και στα νησιά του Αιγαίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, απόψε θα πέσουν χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και πιθανόν και στα βόρεια σε περιοχές με υψόμετρο 200-300 μέτρα.
Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου με χαμηλότερη στα βόρεια κατά 2 με 4 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη πιθανότατα να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις το βράδυ κυρίως στα ανατολικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό 6 και πιθανώς 7 Μποφόρ.

Κανονικά τα δρομολόγια πλοίων

Κανονικά γίνονται από το απόγευμα τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Πάντως οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις και αλλαγές των δρομολογίων.
Στον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων γίνονται κατά την κρίση του πλοιάρχου, ενώ κανονικά λειτουργούν οι γραμμές Πέραμα – Σαλαμίνα και Κυλλήνη - Ζάκυνθος.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Τα προβλήματα από τη χιονόπτωση στο εθνικό οδικό δίκτυο Αθηνών – Λαμίας έχουν αποκατασταθεί και έχει επιτραπεί η κυκλοφορία των φορτηγών, που είχε απαγορευτεί χθες το απόγευμα από τα διόδια Αφιδνών.
Η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννα Τσούπρα, δήλωσε (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ότι στην Αττική «όλοι οι δρόμοι είναι καθαροί αλλά η Τροχαία απαγόρευσε τη διέλευση από ορισμένα σημεία για προληπτικούς λόγους».
Η διακοπή κυκλοφορίας ισχύει στην περιφερειακή Πεντέλης και στον Διόνυσο, στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, όπως και στα Βίλια της Μάνδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου