Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Οι S-400 αγοράστηκαν και από την Σ.Αραβία - Μόνο η Ελλάδα εκτός - Πότε προτάθηκε στην Αθήνα η αγορά τους και τι έγινεRussia's Lethal S-400 Air Defense System on Their Way... S-400 Triumph -...

Οι S-400 αγοράστηκαν και από την Σ.Αραβία - Μόνο η Ελλάδα εκτός - Πότε προτάθηκε στην Αθήνα η αγορά τους και τι έγινεRussia's Lethal S-400 Air Defense System on Their Way... S-400 Triumph -...

Ο



λοκληρώνεται η πώληση των αντιαεροπορικών/αντιβαλλλιστικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-400 και στην Σαουδική Αραβία και το σύστημα (η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην οποία η Ρωσία το προσέφερε πριν από δέκα χρόνια επί υπουργίας Ε.Μεϊμαράκη και ούτε καν απάντησαν στις πρόταση οι Ελληνες ιθύνοντες) εξελίσσεται σε "χρυσό κλειδί" της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας που ξεκλειδώνει και τις πιο δύσκολες αγορές.

Οι S-400 θα περιληφθούν σε ένα πακέτο οπλων που θα περιλαμβάνει και τη νέα γενιά των τυφεκίων εφόδου Kalashnikov.
Η συμφωνία περιλαμβάνει την προμήθεια από την Σαουδική Αραβία αντιαρματικών πυραύλων Kornet-EM, συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών των 220 mm TOS-1A και αυτόματων εκτοξευτών χειροβομβίδων AGS-30 Atlant.
Όπως ανέφερε ο Βλαντιμίρ Κοζίν, σύμβουλος του προέδρου Πούτιν για θέματα αμυντικής συνεργασίας, Μόσχα και Ριάντ έχουν ήδη υπογράψει τις σχετικές συμφωνίες.
«Όσον αφορά άλλα συστήματα οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Τόσο τα τεχνικά, όσο και τα οικονομικά ζητήματα συζητούνται. Ελπίζω σε πρόοδο μέχρι το τέλος του έτους», δηλαδή μέχρι την άλλη εβδομάδα, δήλωσε.
Αποκαλύπτεται, λοιπόν, ότι Ρωσία και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν συμβόλαιο για παράδοση μιας συστοιχίας S-400 τον Μάρτιο του 2017 κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Σαουδάραβα μονάρχη στη Μόσχα.
Γνωστό ως S-400 Triumf το εν λόγω ρωσικό σύστημα τέθηκε σε υπηρεσία το 2007 και προτάθηκε στην Ελλάδα το 2008.
O τότε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δ.Γράψας είχε αποκαλύψει ότι το προόριζε και για ρόλο βαλλιστικού συστήματος κατά επιλεγμένων στόχων αναφέροντας σε εμπιστευτική συνομιλία του σε δημοσιογράφους: «Ξέρετε με τι ακρίβεια μπορεί να πλήξει και τι ζημιά μπορεί να κάνει στις εγκαταστάσεις του λιμανιού της Σμύρνης ένα τέτοιο βλήμα;».
Η τότε πολιτική ηγεσία (Ε.Μεϊμαράκης), ούτε καν καταδέχθηκε να απαντήσει στην ρωσική πρόταση, παρά την λεπτομερή ενημέρωση από την Ρωσία για τις δυνατότητές του.
Το σύστημα είναι βασικά σχεδιασμένο για να αντιμετωπίζει και αεροσκάφη, αλλά και βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ, σε μέγιστο ύψος 30 χλμ. και βεληνεκές 400 χιλιομέτρων. Οι πύραυλοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εναντίον στόχων στο έδαφος.
Τον Απρίλιο ο Ρώσος υποδιοικητής των αεροδιαστημικών δυνάμεων είχε αναφέρει ότι η Ρωσία είχε ξεκινήσει να εξελίσσει το σύστημα S-400 Triumf, ώστε να μπορεί να καταστρέψει και στόχους στο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου