Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Μυστηριώδες ριφιφί στον Βόλο

Μυστηριώδες ριφιφί στον Βόλο

diligiorgis.png

Ο Γιώργος Δεληγιώργης (φωτογραφία αρχείου)Ο Γιώργος Δεληγιώργης (φωτογραφία αρχείου)
Μια απίστευτη κλοπή με λεία 1,3 εκατομμύρια ευρώ και 900 χρυσές λίρες φέρεται να πραγματοποιήθηκε από άγνωστους μέχρι σήμερα δράστες το προηγούμενο Σάββατο στον Βόλο, σε σπίτι γνωστού ηλικιωμένου επιχειρηματία, κοντά στο παραλιακό μέτωπο, ο οποίος απουσίαζε για τις γιορτές στην Αθήνα.
Υστερα από καταγγελία που έγινε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας από ενοίκους της πολυκατοικίας, διαπιστώθηκε η διάρρηξη και στη συνέχεια ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον επίσης ηλικιωμένο αδερφό του στην Αθήνα, από όπου γύρισαν άρον άρον πριν από την Πρωτοχρονιά.
Τα δύο αδέρφια είναι ο Γιώργος και ο Νίκος Δεληγιώργης, μέλη του Δ.Σ. του κοινωφελούς ιδρύματος με την επωνυμία της οικογενείας, το οποίο δραστηριοποιείται στον Βόλο τα τελευταία 20 χρόνια.
Παρότι η οικογένεια Δεληγιώργη είναι γνωστή στον Βόλο για την οικονομική της ευρωστία και για το φιλανθρωπικό της έργο, το υπέρογκο ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ (σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ) που φέρεται να κλάπηκε προκαλεί πολλά ερωτήματα στην κοινωνία του Βόλου αλλά και στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία εξετάζει την καταγγελία ως προς τους ισχυρισμούς του κ. Δεληγιώργη για το τεράστιο χρηματικό ποσό που «φύλαγε» στο σπίτι του, αλλά παράλληλα ερευνάται και από πού μπορεί να προέρχονταν αυτά τα χρήματα.

Ρευστοποίηση ομολόγου

Ο ηλικιωμένος κατέθεσε στους αστυνομικούς πως τα μετρητά προέρχονταν από ρευστοποίηση ομολόγου που είχε πραγματοποιήσει πριν από λίγο καιρό.
Ωστόσο λόγω της επιβολής των capital controls είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια ανάληψη από ελληνική τράπεζα, εκτός και αν τα χρήματα προέρχονται από πιστωτικό ίδρυμα του εξωτερικού.
Σε αυτήν την περίπτωση οφείλει να διερευνηθεί η πηγή προέλευσης του ποσού. Η Αστυνομία αναζητάει τους δράστες με τη βοήθεια του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας.
Το Ιδρυμα Δεληγιώργη συνεργάζεται με τοπικούς φορείς, όπως την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, τον Δήμο Βόλου, τον Δήμο Φερών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επιστημονικούς και επαγγελματικούς συλλόγους και επιμελητήρια για την εκτέλεση κοινωφελών έργων στον Βόλο και γενικότερα στη Μαγνησία.
Μέλος του Δ.Σ. του συγκεκριμένου ιδρύματος είναι και ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι άριστες οι σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας και του πρώην δημάρχου (σε αργία) Αχιλλέα Μπέου. Πολύ καλές σχέσεις με την οικογένεια διατηρούν και οι τοπικοί βουλευτές της Ν.Δ..
Το σπίτι στο οποίο έγινε η διάρρηξη ανήκει στον 92χρονο Γιώργο Δεληγιώργη, ενώ στον επάνω όροφο μένει ο 90χρονος αδερφός του, Νίκος.
Δεκάδες είναι οι πλακέτες με την επωνυμία Δεληγιώργη στην περιοχή της Μαγνησίας από δωρεές που έχει πραγματοποιήσει το ίδρυμα (σε εκκλησίες, κέντρα νεότητας, ΚΑΠΗ, πνευματικά κέντρα κ.ά.) των δύο αδερφών, οι οποίοι κρατούσαν χαμηλό προφίλ.
Πέραν της αξίας των ακινήτων που ανήκουν στο Ιδρυμα (το οποίο ιδρύθηκε κατόπιν της διαθήκης του πρόωρα χαμένου αδερφού τους), το συνολικό χρηματικό ποσό που έχει διατεθεί για την εκτέλεση κοινωφελών έργων υπερέβαινε μέχρι το 2013 το ένα εκατ. ευρώ.
Πιο γνωστός στην κοινωνία του Βόλου είναι ο μικρότερος από τους δύο αδερφός, ο Νίκος Δεληγιώργης, ο οποίος σε ηλικία 84 χρόνων είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης τον Οκτώβριο του 2009, όταν κατήγγειλε ξυλοδαρμό του από τον Θάνο Τζήμερο.
Η «Εφ.Συν.», όπως και η εφημερίδα «Mαγνησία» που αποκάλυψε την είδηση της ληστείας, προσπάθησε να επικοινωνήσει με την οικογένεια Δεληγιώργη, η οποία δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για την υπόθεση.
ΕΦ.ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου