Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Βίντεοσυλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Αθήνα - 2.500 λεωφορεία καθ' οδόν προς Αθήνα (βίντεο)

Ανανέωση 10:30] Το παρών δίνει πλήθος κόσμου στην πλατεία Συντάγματος λίγες μόλις ώρες πριν την επίσημη έναρξη του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία που αναμένεται να είναι από τα πολυπληθέστερα στην σύγχρονη ιστορία της χώρας.
Στην πλατεία Συντάγματος που είναι το επίκεντρο όλα έχουν ετοιμαστεί ήδη από χθες και ήδη έχουν αρχίσει να καταφτάνουν οι πρώτοι διαδηλωτές με πανό υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας ενώ ξεχωριστή νότα δίνουν άντρες και γυναίκες που δίνουν το «παρών» φορώντας στολές Μακεδονομάχων.
Νωρίς το πρωί έφτασαν στον Πειραιά περίπου 1.000 Κρητικοί- με τρία πλοία από τα Χανιά και το Ηράκλειο- πολλοί από αυτούς φορώντας παραδοσιακές φορεσιές και με ελληνικές σημαίες στα χέρια. Μετά την αποβίβαση, έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και το «Μακεδονία Ξακουστή» συνοδεία κρητικής λύρας.
Παράλληλα, άρχισαν να φτάνουν και τα πρώτα πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη και διάφορες άλλες περιοχές της Ελλάδας. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι συνολικά 2.500 λεωφορεία θα μεταφέρουν κόσμο στην Αθήνα για το συλλαλητήριο. Πολίτες θα ταξιδέψουν και με ΙΧ.
Στο Σύνταγμα ήδη όλα κινούνται σε αυτό τον ρυθμό. Μικροπωλητές πωλούν σημαίες σε κάθε γωνιά, κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται, ενώ η αλλαγή φρουράς των Ευζώνων έγινε υπό επιφωνήματα και χειροκροτήματα των πολιτών που ήδη είναι στην πλατεία.

«Αστακός» είναι η πρωτεύουσα της χώρας εδώ και λίγα 24ωρα εν αναμονή της έναρξης του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία στις 14:00 με τις αρχές της Αθήνας να βρίσκονται σε ύψιστη ετοιμότητα καθώς ο αριθμός των πολιτών που αναμένεται να αφιχθεί θα ξεπεράσει τα κατά πολύ τα νούμερα της Θεσσαλονίκης.
Το κέντρο των Αθηνών θα είναι «απροσπέλαστο» ενώ έχουν επιβληθεί έκτακτα μέτρα για την διεξαγωγή συλλαλητηρίου.
Έπειτα από τη μαζική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, πριν από δύο εβδομάδες, το ραντεβού έχει δοθεί σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι, για το συλλαλητήριο κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.
Από τα ξημερώματα της Κυριακής, πούλμαν ξεκίνησαν από πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, με προορισμό την Αθήνα, ενώ νωρίς το πρωί έφτασαν στον Πειραιά εκατοντάδες Κρητικοί
Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι περισσότερα από 1.500 πούλμαν θα μεταφέρουν στην πρωτεύουσα πολίτες που θέλουν να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου