Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

ΕΥΡΩΠΗ Χάος στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας

Χάος στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας UPD

schulz-spd-.jpg

Δεν θα είναι υπουργός Εξωτερικών ο Σουλτς – Ραγδαίες οι εξελίξεις | (Gregor Fischer/dpa via AP)
Πρωτοφανής αναβρασμός επικρατεί στο εσωτερικό του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος μετά τη συμφωνία Σουλτς-Μέρκελ-Ζέεχοφερ για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία. Δεν αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών ο Σουλτς. Βαρύ το κλίμα για τη Μέρκελ και στους Χριστιανοδημοκράτες.
«Βλέπω, λόγω της εσωκομματικής συζήτησης γύρω από το πρόσωπό μου, να κινδυνεύει η επιτυχία στην εσωκομματική ψηφοφορία» δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς και πρόσθεσε ότι για τον λόγο αυτό αποσύρει το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στην κυβέρνηση. «Ταυτόχρονα ελπίζω βαθιά ότι με αυτό τελειώνουν εντός του SPD οι συζητήσεις γύρω από τα πρόσωπα», καταλήγει η ανακοίνωση. 
Νωρίτερα την πληροφορία μετέδωσαν τόσο η Bild όσο και το Spiegel. 
Η Bild επισήμανε ότι ο Σουλτς θα ανακοινώσει εντός της ημέρας ότι αποσύρεται, μετά από το τελεσίγραφο που του έδωσαν στελέχη του SPD με τη διορία να λήγει σήμερα το απόγευμα. Όπως αναφέρεται δημοσίευμα είναι πολύ μεγάλη η δυσαρέσκεια και στη βάση του κόμματος ειδικά στο οχυρό του SPD στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.
Σημειώνεται ότι μεγάλη δυσαρέσκεια επικρατεί και στους Χριστιανοδημοκράτες με την Άνγκελα Μέρκελ να δέχεται σκληρή κριτική στα δεξιά του κόμματος, ενώ μερίδα βουλευτών ψάχνουν ήδη να βρουν τη διάδοχό της. 
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι αρκετά στελέχη του κόμματος κατηγορούν την Μέρκελ ότι παρέδωσε τη διακυβέρνηση στο SPD για να παραμείνει για ακόμη μία τετραετία καγκελάριος.
Τη μεγαλύτερη κριτική, όπως αναφέρει η «ΕΦ.ΣΥΝ» σε σημερινό ρεπορτάζ της, δέχεται η καγκελάριος για την ανάθεση του υπουργείου Οικονομικών στον αντιπρόεδρο του SPD Όλαφ Σολτς. 
Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου