Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Π. Πολάκης «καρφώνει» τους «προστατευόμενους μάρτυρες»: «Είναι στελέχη της Novartis που τα έχουν πάρει» (βίντεο)

Π. Πολάκης «καρφώνει» τους «προστατευόμενους μάρτυρες»: «Είναι στελέχη της Novartis που τα έχουν πάρει» (βίντεο)
«Ξέρετε τι άλλα πράγματα θα βγουν ακόμα;», «υποσχέθηκε» τέλος, ο κύριος Πολάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με δηλώσεις του αποκάλυψε πως ι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis είναι πρώην στελέχη της εταιρείας που τους έπιασαν με πλουτισμό τον οποίο δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, υποστήριξε.
«Τι είναι, από τον Άρη ήρθαν;», διερωτήθηκε ειρωνικά ο υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, συμπληρώνοντας στο ίδιο ύφος: «Δεν είναι αγαθά παιδιά, βρήκαν τον πλουτισμό, τους πίεσαν και κελάηδησαν».Είμαι ενημερωμένος» παραδέχθηκε ο κύριος Πολάκης, αποδίδοντας όμως την ενημέρωσή του αυτή στο ότι είναι... γιατρός και τα ξέρει αυτά από χρόνια, ενώ υποστήριξε πως τα έχει άλλωστε καταγγείλει αυτά από καιρό στη Βουλή.
«Φάρμακα της Novartis εκτόπισαν άλλων εταιρειών με διαδικασίες αθέμιτου ανταγωνισμού», είπε για να αποδείξει ότι αυτό ήταν γνωστό σε όλους.
«Τον κύριο Τσοχατζόπουλο, συγγενείς του που παίρνανε μίζες, δεν τον δώσανε;
Όταν βγαίνει στη δημοσιότητα αυτό που έχεις κάνει, πρέπει να είσαι πιο σεμνός και ταπεινός και όχι να απειλείς με μηνύσεις. Την αξιοπιστία των μαρτύρων την έκρινε η δικαιοσύνη», είπε ο κύριος Πολάκης, ενώ δεν δίστασε να παραλληλίσει την υπόθεση με την δίκη της Χρυσής Αυγής.
Οι μάρτυρες που θα οδηγήσουν στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής, είπε, είναι προστατευόμενοι γιατί είναι πρώην στελέχη της οργάνωσης, που γνωρίζουν τη δομή από μέσα.
«Η Novartis, όπως και πολλές φαρμακευτικές, έχουν κατακλέψει τον πλανήτη και τολμάτε να μου λέτε εμένα, ότι εμείς τους σκίσαμε;», διερωτήθηκε επίσης με ειρωνεία, υποστηρίζοντας πως «εδώ και δύο χρόνια, έχω αποδείξει με στοιχεία ότι στην Ελλάδα από τα 320 δισ. δημοσίου χρέους, τα 85 δισ. είναι από μαύρο χρήμα στην Υγεία».
«Ξέρετε τι άλλα πράγματα θα βγουν ακόμα;», «υποσχέθηκε» τέλος, ο κύριος Πολάκης.
Στις δηλώσεις Πολάκη αντέδρασε άμεσα ο Άδωνις Γεωργιάδης και μέσω Twitter ανέφερε πως δεν πρόκειται για ανώνυμους μάρτυρες αφού τους γνωρίζει η κυβέρνηση:
«Το ότι ο Πολάκης γνωρίζει ποιοι είναι οι «προστατευόμενοι» μάρτυρες αλλάζει τα πάντα. Δεν μπορούν πλέον να είναι ανώνυμοι, αφού τους γνωρίζει η Κυβέρνηση. Δεύτερον έχουν συμφέρον να καταγγείλουν, άρα δεν είναι νόμιμη η μαρτυρία τους. Τους έκαψε ο Παύλος».
Ο πρώην υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, μίλησε για στημένες καταθέσεις και ανέφερε ότι στη δικογραφία υπάρχει αναφορά σε βάρος του από μάρτυρα ο οποίος αναφέρει ότι «ο κ. Φρουζής έλαβε το ποσό των 120.000 ευρώ και ισχυρίστηκε ότι θα τα έδινε στον Μάριο Σαλμά», ο μάρτυρας μάλιστα φέρεται να αναφέρει ότι η «Novartis δεν ήταν ικανοποιημένη από τις μετέπειτα ενέργειες» του τότε υπουργού.
Ο κ. Σαλμάς λέει μάλιστα ότι η πρόκειται για μια κατάθεση που ελήφθη μόλις την περασμένη Κυριακή από τον μάρτυρα με ψευδώνυμο «Μάξιμος Σαράφης».
Όπως τόνισε ο πρώην υπουργός της ΝΔ στη δικογραφία δεν αναφέρεται εάν πρόκειται για υπάλληλο της Novartis και αναρωτήθηκε πως γνωρίζει ο κ. Πολάκης ότι είναι. Αυτό, όπως είπε δείχνει ότι πρόκειται για μια στημένη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου