Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Αλλαλούμ με την αγορά ρωσικών όπλων από Ελλάδα και Κύπρο

Αλλαλούμ με την αγορά ρωσικών όπλων από Ελλάδα και Κύπρο

13.03.2018 | 19:19


Αλαλούμ με την είδηση ότι η Ελλάδα και η Κύπρος διαπραγματεύονται με τη Ρωσία για την αγορά νέων οπλικών συστημάτων. Τουρκικά και ρωσικά ΜΜΕ έγραψαν ότι ο σύμβουλος του Ρώσου Προέδρου Bλαντιμίρ Πούτιν, Βλαντιμίρ Κοζίν είπε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος ενδιαφέρονται για την αγορά νέων οπλικών συστημάτων. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται... 

Όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα του Sputnik, το οποίο επικαλέστηκε δηλώσεις του κρατικού ειδησεογραφικού καναλιού Russia-24 του Βλαντιμίρ Κοζίν, επιχειρηματία και συμβούλου του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σε θέματα στρατιωτικής συνεργασίας.

Την είδηση ανέφερε και το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, το οποίο έκανε λόγο για αιτήματα από Ελλάδα και Κύπρο για νέα όπλα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την άλλη μεριά όμως , η εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου , επικαλούμενη καλά ενημερωμένες πηγές από το Υπουργείο Άμυνας γράφει: «…δεν υπάρχει η οποιαδήποτε πρόθεση για αγορά οπλισμού από τη Ρωσία, και πως αυτό το οποίο συμβαίνει κατά καιρούς είναι το ότι ζητείται ενημέρωση για τις τιμές από διάφορες χώρες. Αυτή τη στιγμή, όπως ενημερώνεται ο «Π», η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρά στην αγορά δύο σκαφών ανοιχτής θαλάσσης, για τη ναυπήγηση των οποίων εξέφρασαν ενδιαφέρον η Γαλλία και η Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και για αγορά σμήνους μη επανδρωμένων σκαφών (UAV).»

Σε κάθε περίπτωση πέρα από τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε το Βλαντιμίρ Κοζίν, δεν επιβεβαιώνεται τουλάχιστον προς το παρόν ότι η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν δείξει ενδιαφέρον για την αγορά ρωσικών όπλων...

Επιμέλεια: Αγγελική Ν. Μαξούρη  ON ALERT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου