Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Αν ισχύει, αλλάζει τα δεδομένα για την σύλληψη των δύο Ελλήνων στον Έβρο

Αν ισχύει, αλλάζει τα δεδομένα για την σύλληψη των δύο Ελλήνων στον Έβρο

    Πέμπτη, 05 Απρίλιος 2018 13:27
    Αν ισχύει, αλλάζει τα δεδομένα για την σύλληψη των δύο Ελλήνων στον Έβρο

    Ποιες οι νέες συνθήκες που επικρατούν εφεξής στον Έβρο

    Συνεχίζεται η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους στον Έβρο, οι οποίοι θα περάσουν Ανάσταση μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους και την πατρίδα τους.
    Ωστόσο, σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες που έγινε το περιστατικό, προκαλεί η πληροφορία για μονομερείς ενέργειες, που είχε προβεί η Τουρκία στην συνοριακή γραμμή, στήνοντας ουσιαστικά «παγίδα» για τα ελληνικά περίπολα.
    Όπως μεταδίδουν τα «Παραπολιτικά», επικαλούμενα την ιστοσελίδα hellasjournal.com, αρκετές ημέρες πριν από το επεισόδιο με την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, η Τουρκία μονομερώς είχε αφαιρέσει πασσάλους οι οποίοι βρίσκονται στο όριο του ανοίγματος, πλάτους περίπου 2,5 μέτρων που οριοθετεί ουσιαστικά την συνοριακή γραμμή.
    Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ,
    συνήθως για οποιεσδήποτε εργασίες τέτοιας μορφής απαιτείται να έχει προηγηθεί συμφωνία στο επίπεδο της προβλεπόμενης μεθοριακής επιτροπής. Αν και δεν είναι γνωστό εάν είχε υπάρξει τέτοιου είδους συνεννόηση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αφαίρεση των πασσάλων και η καθυστέρηση στην επανατοποθέτηση τους είχε προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στην ελληνική πλευρά.
    Η περιπολία των δυο στρατιωτικών, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, είχε και αυτό το περιεχόμενο, του ελέγχου δηλαδή της επανατοποθέτησης των πασσάλων στην θέση τους, κάτι που δεν είχε γίνει. Αντιθέτως οι δυο στρατιωτικοί εντόπισαν τα ίχνη από πατημασιές τις οποίες και προσπάθησαν να ακολουθήσουν για να εντοπίσουν τι είχε συμβεί και εάν είχαν τοποθετηθεί σε λάθος σημείο οι πάσσαλοι.
    Άπαξ και επιβεβαιωθεί η πληροφορία περί αφαίρεσης των πασσάλων, με σκοπό να προκληθεί το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς, είναι ηλίου φαεινότερο, ότι είχε στηθεί ουσιαστικά «παγίδα» για μια προμελετημένη «παράσυρση» των ελληνικών περιπόλων που οδήγησε τελικά στην σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, πολύ πιθανόν από ομάδα ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας.
    Την ίδια ώρα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, από την μία είχε υποσχεθεί πως οι δύο Έλληνες θα απελευθερωθούν μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, από την άλλη μετά από 15 χρόνια!
    Οι Τούρκοι συνέλαβαν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, περνώντας δικούς τους σχεδιασμούς, με την ελληνική πλευρά να αφήνει την όποια πρόκληση, «εκκωφαντικά», αναπάντητη.
    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» και έχουν στη διάθεσή τους και οι ελληνικές στρατιωτικές Αρχές, η Τουρκία προχωρά σε «αλλαγή δόγματος» για τα μεθοριακά επεισόδια στον Έβρο .
    Η Άγκυρα ανακοίνωσε επί της ουσίας οι ίδιες οι τουρκικές Αρχές πως μεταφέρει στην στρατοχωροφυλακή την ευθύνη και την αρμοδιότητα για τον χειρισμό μικροσυμβάντων στον Έβρο, απαγορεύοντας στο εξής διευθέτηση αντίστοιχων περιστατικών στο τοπικό επίπεδο και την συνεννόηση που υπήρχε μεταξύ στρατιωτικών διοικητικών.
    Με άλλα λόγια, στον Έβρο πλέον επικρατεί «ψυχροπολεμικό κλίμα»
    Το εν λόγω επίσημο τουρκικό έγγραφο συντάχθηκε και διαβιβάστηκε στις 17 Μαρτίου, δηλαδή 16 ημέρες μετά τη σύλληψη στις Καστανιές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη και του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη.


    Σχετική Ενημέρωση

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου