Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Βρέχει , στην κυριολεξία, πυραύλους στην Μέση Ανατολή και μάλιστα πάνω από την πιο κρίσιμη ίσως περιοχή παγκοσμίως: τη Συρία

"Μπαρούτι" η Μ.Ανατολή - Ετοιμάζονται για νέο γύρο επιθέσεων Ισραήλ και Ιράν πάνω από τη Συρία


    Πέμπτη, 10 Μάιος 2018 20:54
    "Μπαρούτι" η Μ.Ανατολή - Ετοιμάζονται για νέο γύρο επιθέσεων Ισραήλ και Ιράν πάνω από τη Συρία

    Βρέχει , στην κυριολεξία, πυραύλους στην Μέση Ανατολή και μάλιστα πάνω από την πιο κρίσιμη ίσως περιοχή παγκοσμίως: τη Συρία

    Στην πολύπαθη χώρα που έχουν συγκεντρωθεί μερικοί από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο, σήμερα άνοιξε άλλο ένα "πολεμικό κεφάλαιο" που ενδεχομένως να εξελιχθεί σε μία γενικευμένη σύγκρουση. 
    «Η σιωνιστική οντότητα και αυτοί που την υποστηρίζουν ενεπλάκησαν με άμεσο τρόπο στην αντιπαράθεση. (...) Αυτό είναι δείκτης (της έναρξης) μιας νέας φάσης στον πόλεμο.
    Αυτή η πολεμοχαρής στάση της σιωνιστικής οντότητας το μόνο που θα καταφέρει είναι να ενισχύσει τις εντάσεις στην περιοχή και να απειλήσει, κατά συνέπεια, τη διεθνή ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια».
    Τα παραπάνω ανακοίνωσε νωρίτερα το συριακό Υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για μία «νέα φαση» στον πόλεμο της Συρίας. 
    Δεν άργησε ωστόσο η απάντηση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό του Ισραήλ , Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε οργισμένο ύφος:
    «Βρισκόμαστε εν μέσω μιας παρατεταμένης μάχης και η πολιτική μας είναι σαφής: δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να εδραιωθεί στρατιωτικά στη Συρία. Χθες μετέφερα ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο καθεστώς Άσαντ: Η δράση μας στρέφεται κατά ιρανικών στόχων στη Συρία. Όμως, αν ο συριακός στρατός ενεργήσει εναντίον μας, θα δράσουμε εναντίον αυτού. Αυτό ακριβώς συνέβη χθες.
    Θα βομβαρδίσουμε στο εκατονταπλάσιο όσους μας επιτεθούν. Και θα δράσουμε εναντίον όσων ετοιμάζονται να μας επιτεθούν, πριν το πράξουν. Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».
    Ο πόλεμος που ήδη ξέσπασε ανάμεσα σε δύο τόσο ισχυρά κράτη, συμπίπτει με το αδιέξοδο που έχει προκύψει μετά την έξοδο των ΗΠΑ από την συμφωνία για το πυρηνικο πρόγραμμα του Ιράν.
    Ήδη χθες, μέσα από το el.gr (Δείτε ΕΔΩ), σας ενημερώσαμε για τις απειλές του Λευκού Οίκου, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και στρατιωτικής παρέμβασης εναντίον της Τεχεράνης.


    Σχετική Ενημέρωση

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου