Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Άνοιγμα Γ. Σταθάκη σε ΔΗΜΑΡ και Κεντροαριστερά


Γιώργος Σταθάκης

Άνοιγμα Γ. Σταθάκη σε ΔΗΜΑΡ και Κεντροαριστερά

© AFP 2018 / Louisa Gouliamaki
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Ο υπουργός Ενέργειας εκτίμησε ότι υπάρχει εύφορο έδαφος διαλόγου και διαμόρφωσης συγκλίσεων. Μάλιστα, είπε ότι ο κοινός τόπος που θα προκύψει μπορεί να εκφράζει τόσο τον ιστορικό χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, όσο και εκείνον της Ανανεωτικής Αριστεράς.
Σε πρόταση προς την Κεντροαριστερά για διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταμνημονιακή περίοδο προχώρησε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης.
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι μπορεί να διαμορφωθεί μια προοδευτική συμμαχία. Ο ίδιος εκτίμησε, άλλωστε, ότι υπάρχει εύφορο έδαφος διαλόγου και διαμόρφωσης συγκλίσεων. Μάλιστα, είπε ότι ο κοινός τόπος που θα προκύψει μπορεί να εκφράζει τόσο τον ιστορικό χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, όσο και εκείνον της Ανανεωτικής Αριστεράς.
«Η χώρα δεν αλλάζει απλά σελίδα, αλλά και κεφάλαιο. Ένα νέο κεφάλαιο που μπορούμε να γράψουμε μαζί», όπως είπε ο υπουργός, προσδιορίζοντας τρεις τομείς πολιτικής, στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί ο διάλογος: Τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών και τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου