Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Der Standard: Ο Τσίπρας δεχόταν πιέσεις για να υπάρξουν παραιτήσεις


Ο Νίκος Τόσκας και ο Αλέξης Τσίπρας

Der Standard: Ο Τσίπρας δεχόταν πιέσεις για να υπάρξουν παραιτήσεις

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
«Στο Μάτι, σε μια περιοχή όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς δεν υπάρχει σειρήνα συναγερμού, όπως μας επιβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Γιατί;», διερωτάται εν τω μεταξύ η FAZ.
Για πιέσεις στον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να κάνει δεκτή την παραίτηση του Νίκου Τόσκα, μιλούν γερμανόφωνα ΜΜΕ, τα οποία καλύπτουν την παραίτησή του από αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στον απόηχο της φονικής φωτιάς στο Μάτι.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Deutsche Welle, στο θέμα αναφέρεται συγκεκριμένα η αυστριακή Der Standard. Η εφημερίδα αναφέρει ότι «όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτό το αίτημα του Νίκου Τόσκα. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές ο Τσίπρας δεχόταν πιέσεις προκειμένου να υπάρξουν παραιτήσεις. […] Οι αρμόδιες για τη δημόσια ασφάλεια Αρχές δέχθηκαν κριτική και επειδή επί μέρες υπήρχε σύγχυση για τον ακριβή αριθμό των νεκρών».
Παράλληλα, η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung δημοσιεύει αναλυτικό ρεπορτάζ από το Μάτι, εστιάζοντας στις δυνατότητες πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών, σε πιθανές παραλείψεις, στο πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης στην Ελλάδα αλλά και στην έλλειψη εθελοντικού πυροσβεστικού σώματος. «Μετά τις πυρκαγιές στο Μάτι, που κόστισαν τη ζωή πολλών ανθρώπων, αρκετοί σκέφτονται τώρα πώς θα μπορούσε στο μέλλον να αποφευχθεί μια τέτοια καταστροφή. Το πρόβλημα είναι και η έλλειψη συλλογικού πνεύματος», παρατηρεί, θέτοντας ένα ερώτημα: «Στο Μάτι, σε μια περιοχή όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς δεν υπάρχει σειρήνα συναγερμού, όπως μας επιβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Γιατί;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου