Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Στήθος με στήθος Μακρόν - Λεπέν στη μάχη για τις ευρωεκλογές του 2019


Εμανουέλ Μακρόν.

Στήθος με στήθος Μακρόν - Λεπέν στη μάχη για τις ευρωεκλογές του 2019

© Sputnik / Alexey Vitvitsky
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Μόλις μισή ποσοστιαία μονάδα χωρίζει τον Εμανουέλ Μακρόν και τη Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου του 2019. Καταρρέουν οι Σοσιαλιστές
Χέρι-χέρι φαίνεται πως βαδίζουν το κεντρώο κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν και ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν, εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών του 2019.
Τα δύο κόμματα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, συγκεντρώνουν το 21,5% και το 21,0% αντίστοιχα, της πρόθεσης ψήφου των Γάλλων πολιτών.
Στην τρίτη θέση ακολουθούν οι Ρεπουμπλικάνοι με 14% και στην τέταρτη το κόμμα «Ανυπότακτη Γαλλία» με 12,5%. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρώην προέδρου Φρανσουά Ολάντ, συγκεντρώνει μόλις 4,5%, ενώ οι Πράσινοι αποσπούν το 5% της πρόθεσης ψήφου.
Τις προηγούμενες εβδομάδες, η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, μετά την παραίτηση του υπουργού Περιβάλλοντος και του σκανδάλου με τον σωματοφύλακά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 23% των Γάλλων εξακολουθεί να διαθέτει θετική γνώμη για τον πρόεδρο, έναντι 27% τον Αύγουστο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου