Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Τσακαλώτος θέλει να ανοίξει τη συζήτηση για το υπερπλεόνασμα μέχρι το 2022


Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Όλαφ Σόλτς και ο Πιερ Μοσκοβισί

Ο Τσακαλώτος θέλει να ανοίξει τη συζήτηση για το υπερπλεόνασμα μέχρι το 2022

© Φωτογραφία : Aris Oikonomou/SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Συνάντηση με τον γερμανό ομόλογό του και τον Πιερ Μοσκοβισί είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που ζήτησε μεταξύ άλλων να ξεκινήσει η συζήτηση για τον τρόπο αξιοποίησης του δημοσιονομικού χώρου έως το 2022.
Διαβεβαιώσεις ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία υπάρχει δημοσιονομικός χώρος πέραν του στόχου 3,5% και για το έτος 2019 και για τα επόμενα χρόνια, παρείχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και τον επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.
Ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την άποψη ότι θα είναι θετικό να ξεκινήσει συζήτηση για το πώς θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο ο χώρος αυτός, όχι μόνο για το 2019 αλλά και για τα επόμενα χρόνια έως το 2022.
Η τριμερής έγινε στο περιθώριο της συνάντησης του δικτύου υπουργών Οικονομικών της ΕΕ του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Ecofin Ministerial Network).
Ο κ. Τσακαλώτος μετά την ολοκλήρωση των επαφών στη γερμανική πρωτεύουσα, θα μεταβεί στο Λονδίνου, όπου θα διεξαχθεί το 13ο Ελληνικό Road Show του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου