Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Συναγερμός στις κυπριακές αρχές για την απαγωγή δύο μαθητών δημοτικού


Σχολική αίθουσα

Συναγερμός στις κυπριακές αρχές για την απαγωγή δύο μαθητών δημοτικού

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Άντρας απήγαγε δύο αγόρια ηλικίας 11 ετών από το σχολείο τους στην Κύπρο. Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, ενώ στη δημοσιότητα έχει δοθεί η περιγραφή του υπόπτου.
Συναγερμός σήμανε στις κυπριακές αρχές το πρωί της Τρίτης μετά την απαγωγή δύο αγοριών 11 ετών από δημοτικό σχολείο στη Λάρνακα. Σύμφωνα, μάλιστα, με το ΑΠΕ, οι γονείς των παιδιών είναι από την Ελλάδα και συνδέονται φιλικά μεταξύ τους.
Ένας άντρας που συστήθηκε στα παιδιά ως δάσκαλος και ζήτησε τη βοήθειά τους, τα έβαλε στο αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ιστότοπος του «Πολίτη».
Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν σπεύσει στην περιοχή, ενώ σχετικές οδηγίες έχουν ήδη δοθεί σε λιμάνια και αεροδρόμια.
Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, στις 10:00, η αστυνομία δέχτηκε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας που αποδείχθηκε φάρσα, με τις αρχές να εικάζουν ότι έγινε από τον ίδιο τον δράστη με στόχο να παραπλανήσει την αστυνομία.
Λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, επικεφαλής των ερευνών τέθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ο οποίος ακύρωσε υπηρεσιακό ταξίδι του για τη Σύνοδο των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας, στη Χάγη.
Τη λύπη του για το συμβάν εξέφρασε και ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου, Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος καλεί όσους γνωρίζουν κάτι να επικοινωνήσουν με τις αρχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι  αστυνομία έχει δημοσιεύσει περιγραφή του υπόπτου. Όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, ο δράστης είναι ηλικίας 50-60 ετών, ύψους 1,70 — 1,75μ περίπου, με δεμένο το ένα χέρι.
Λόγω του περιστατικού αναβλήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση διυπουργικής επιτροπής με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.
Προβολή εικόνας στο Twitter
Δύο 11χρονοι αγνοούνται από το πρωί, από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λ/κα. Πρόκειται για τον Θεμιστοκλή Ντόγκλη και τον Φίλιππο Σταματάκη.
Οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με την Αστυνομία τηλ 24804024 ή 24804016 ή με την Γραμμή του Πολίτη στο 1460.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου