Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Σαλβίνι: Εάν εσείς χρειάζεστε μετανάστες, εγώ προτιμώ να κρατήσω την Ιταλία στους Ιταλούς


Ματέο Σαλβίνι

Σαλβίνι: Εάν εσείς χρειάζεστε μετανάστες, εγώ προτιμώ να κρατήσω την Ιταλία στους Ιταλούς

© AFP 2018 / Marco Bertorello
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Τεταμένο ήταν το κλίμα στη συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Βιέννη. Η ένταση κορυφώθηκε έπειτα από τις λεκτικές αντεγκλήσεις μεταξύ του Σαλβίνι και του υπουργού Εσωτερικών του Λουξεμβούργου.
Η άκομψη παρέμβαση του Ματέο Σαλβίνι, κατά τη διάρκεια συνάντησης υπουργών της Ε.Ε., προκάλεσε το μη-διπλωματικό ξέσπασμα του υπουργού Εσωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν.
Ο Ιταλός υπουργός, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, έλαβε τον λόγο, έπειτα από την αναφορά του Άσελμπορν ότι «η Ευρώπη χρειάζεται τους μετανάστες λόγω της υπεργήρανσης του πληθυσμού».
«Έχω τελείως διαφορετική άποψη. Είμαι στην κυβέρνηση, πληρώνομαι από τους πολίτες και ενθαρρύνω τους νέους ανθρώπους να κάνουν παιδιά και όχι να παίρνουν τους καλύτερους από τη νεολαία της Αφρικής» τόνισε ο Σαλβίνι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., στη Βιέννη.
Και πρόσθεσε: «Στην Ιταλία αισθανόμαστε ότι είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε τα παιδιά να κάνουν περισσότερα παιδιά. Όχι να έχουμε νέους σκλάβους που θα αντικαταστήσουν τα παιδιά που δεν κάνουμε πλέον».
Αυτή η έκφραση φαίνεται πως προκάλεσε την παρέμβαση του Άσελμπορν, ο οποίος στο βίντεο ακούγεται να λέει: «Το παρατράβηξες!»
Ατάραχος, ο Ιταλός υπουργός συνέχισε: «Μπορεί στο Λουξεμβούργο να χρειάζεστε περισσότερους μετανάστες, αλλά εγώ προτιμώ να κρατήσω την Ιταλία για τους Ιταλούς και να ξεκινήσουμε να κάνουμε παιδιά ξανά».
Ο υπουργός του Λουξεμβούργου, προφανώς εκνευρισμένος, διέκοψε εκ νέου τον Σαλβίνι και επεσήμανε τα εξής: «Στο Λουξεμβούργο, κύριε, έχουμε δεκάδες χιλιάδες Ιταλούς. Ήρθαν ως μετανάστες και εργάστηκαν στο Λουξεμβούργο ώστε στην Ιταλία να έχουν λεφτά τα παιδιά σας»
«Κάποιος με καλούς τρόπους, θα μου επέτρεπε να ολοκληρώσω» ανταπάντησε ο Σαλβίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου